Blomkålspaj med tomatsallad
Att göra en paj är ett utmärkt sätt att få med alla smaker i en och samma tugga! Låt skalen fyllas av allt från sojafärs, blomkålsris och kryddor innan den tillagas färdigt i ugnen. Perfekt till detta är att tillföra lite syra i form av en tomatsallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port torkad sojafärs
1 förp färsk pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
1 gul lök
3 morötter
3 dl riven blomkål
2 msk olja
salt
peppar
2 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 ägg
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 624 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket persilja ska det vara? Den är inte med bland ingredienserna
Mikael
2023-06-04Hej Mikael! Det ska vara 1/2 förp färsk persilja (1 förp är på 20 g), dvs du behöver 10 g till detta recept. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-19God och barnvänlig
Tina
2021-06-07Den var supergod. Perfekt i smaken.
Yvonne
2021-06-03