UNDER 45 MIN | Medel

Blomkålspaj med tomatsallad

Att göra en paj är ett utmärkt sätt att få med alla smaker i en och samma tugga! Låt skalen fyllas av allt från sojafärs, blomkålsris och kryddor innan den tillagas färdigt i ugnen. Perfekt till detta är att tillföra lite syra i form av en tomatsallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 portioner).  
  3. Skala och hacka löken och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  4. Bryn färs, blomkålsris, lök och morötter i omgångar i oljan i en stekpanna.
  5. Lägg tillbaka allt i pannan och krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  6. Rör ner pastasåsen och låt det bli varmt. Ta av pannan från värmen och rör ner äggen.
  7. Fyll pajskalet med färsen och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Skär tomaterna i halvor och blanda med salladen.
  9. Servera pajen med tomatsalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp färsk pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 300 g sojafärs
  • 250 g blomkålsris
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp pastasås med chili (à 390 g)
  • 4 ägg
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g salladsmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 614 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept