Hoppa till sidans innehåll

Vägen till hjärtat går genom magen sägs det. Här är två menyer med recept att inspireras av.

Vill du komponera en egen kärleksfull meny? Här hittar du förrätter till alla hjärtans dag, huvudrätter till alla hjärtans och smarriga desserter till din käresta

 • Förätten

  Förätten

  En god toast skagen är en klassiker när det kommer till förrätter. Ta nästa steg och imponera på din käresta med en lyxig variant som vi istället kallar för räktartar! Du hör ju - lyxigt!
  Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

 • Huvudrätten

  Huvudrätten

  Moule marinière är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Och enkelt! Att äta den är lite pilligt vilket är perfekt när du aldrig vill att middagen med din älskade ska ta slut!
  Klassiska vinkokta musslor

 • Efterrätten

  Efterrätten

  Creme brulee är en riktig hit till efterrätt! Spexa till det lite med att göra en variant med smak av espresso, vi lovar att ingen kommer bli besviken!
  Espresso creme brulee

Grön alla hjärtans dag meny

 • Förrätten

  Förrätten

  En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott och brynt vitlökssmör. Ett tips är att skära upp några skivor surdegsbröd och steka i rikligt med smör så de blir riktigt krispiga - egna krutonger, busenkelt!
  Svartrötter med brynt vitlökssmör

 • Huvudrätten

  Huvudrätten

  En riktigt lyxig och krämig risotto med karamelliserad fänkål och portabellosvamp fräst i miso, soja och honung. Mums säger vi bara!
  Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp

 • Efterrätten

  Efterrätten

  Som en krämig chokladdröm skulle man kunna beskriva denna veganska chokladmoussepaj. Avokado står för krämigheten. En mustig avslutning på denna brakmiddag.
  Silky vegan chocolate mousse pie