Visa kärlek med en hemlagad trerättersmeny på Alla hjärtans dag. Här har vi samlat kärleksfulla recept på förrätter, huvudrätter samt efterätter att inspireras av för att sätta ihop en lyckad romantisk trerätters-middag!

Här hittar du fler kärleksfulla recepttips för en perfekt Alla hjärtans dag-meny: förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Lyxiga förrätter i romantikens tecken

  • Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

    Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

    Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt perfekt för alla hjärtans dag!
    Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

  • Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

    Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

    Visst, en god toast skagen är en klassiker när det kommer till förrätter. Nu är det dock dags att ta nästa steg och imponera på din käresta med en lyxig variant som vi istället kallar för räktartar! Du hör ju - lyxigt!
    Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

  • Svartrötter med brynt vitlökssmör, pinjenötter och surdegskrutonger

    Svartrötter med brynt vitlökssmör, pinjenötter och surdegskrutonger

    En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott och brynt vitlökssmör. Ett tips är att skära upp några skivor surdegsbröd och steka i rikligt med smör så de blir riktigt krispiga - egna krutonger, busenkelt!
    Svartrötter med brynt vitlökssmör

  • Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

    Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

    Med det här snygga och lyxiga tilltugget imponerar du garanterat på din käresta. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Mums!
    Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

  • Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

    En lyxig tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Perfekt som förrätt till köttälskaren på alla hjärtans dag! Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Huvudrätter att imponera din käresta med

  • Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp

    Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp

    En riktigt lyxig och krämig risotto med karamelliserad fänkål och portabellosvamp fräst i miso, soja och honung. Mums säger vi bara!
    Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp

  • Klassiska vinkokta musslor

    Klassiska vinkokta musslor

    Moule marinière är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Och enkelt! Att äta den är lite pilligt vilket är perfekt när du aldrig vill att middagen med din älskade ska ta slut!
    Klassiska vinkokta musslor

  • Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

    Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

    Halstrad filé av torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål är gott och blir extra lyxigt med snygg uppläggning. Stek torskens skinn krispigt, och njut av fisken med klassiska smaker av pepparrot, gräslök och citron.
    Halstrad torskrygg med pepparrotsmajonnäs och rostad blomkål

  • Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

    Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

    En klassisk festmåltid när den är som bäst: ryggbiff som serveras med len rotselleripuré. Stek ryggbiffen till perfektion genom att hålla koll på innertemperaturen. Svartkålschips blir ett enkelt men elegant tillbehör. Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

Kärleksfulla efterrätter

  • Espresso Creme Brûlée

    Espresso Creme Brûlée

    I den här desserten får du allt det fantastiska med en creme brûlée, den krispiga ytan och den lena puddingen, men med en ton av kaffe som bonus. Underbart gott efter en härlig middag!

    - Espresso Creme Brûlée

    Spara

  • Japp - en lättlagad mousse

    Japp - en lättlagad mousse

    Recept på Japp - en lättlagad mousse perfekt till efterrätt. Du gör den av mörk choklad, chokladbitar av Japp eller Mars, ägg, socker, salt och grädde. Servera den krämiga desserten i glas och garnera med hackad choklad.

    - Japp - en lättlagad mousse

    Spara

  • Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

    Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

    Spännande smaker som får komplettera och lyfta varandra ger ett nya, oväntade djup. Moussen serveras med den fräscha salsan med pistagenötter, hallon, mynta och lime.

    - Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

    Spara

  • Fryst choklad- och passionstårta

    Fryst choklad- och passionstårta

    Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.

    - Fryst choklad- och passionstårta

    Spara

  • Chokladfondant

    Chokladfondant

    En chokladfondant är som en liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Här är en klassisk fondant där du själv väljer vilken smak du vill ha i mitten. Lägg bara i en ruta choklad med hallon-, lakrits- eller kanske mintsmak!

    - Chokladfondant

    Spara

  • Rårörda blåbär med vit chokladmousse

    Rårörda blåbär med vit chokladmousse

    En ljuvligt god efterrätt gjort på rårörda blåbär och vit chokladmousse. En utsökt smakkombination som lätt blir en favorit. Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller om du vill unna dig lite lyx i vardagen.

    - Rårörda blåbär med vit chokladmousse

    Spara

  • Salt pecankola med vaniljglass

    Salt pecankola med vaniljglass

    Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Fantastiskt gott i all enkelhet till vaniljglass. För inget går väl upp mot sött och salt ihop! Pecannötterna kan bytas mot salta jordnötter om man så önskar.

    - Salt pecankola med vaniljglass

    Spara

  • Glace au four med hallon

    Glace au four med hallon

    Glace au four eller baked alaska som den också kallas för görs här med hallon. Denna tilltalande efterrätt har en god botten av havregryn, mjölk och mjöl och ovanpå det finner du söta hallon och glass. Toppa allt med härlig maräng innan du gräddar desserten.

    - Glace au four med hallon

    Spara