Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone

5
0
Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone

Färska jordgubbar, mascarpone, mörk choklad och smör som får smälta samman mellan två skivor ljust bröd. Denna grillade efterrättstoast passar lika bra till dessert som till en lyxig frukost. Testa att toppa med olika sorters frukt och bär för att hitta din favorit!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone

Ingredienser

2 portioner
8
färska jordgubbar
1/2 dl
mascarpone
1 krm
vaniljpulver
1 msk
florsocker
4
skivor ljust surdegsbröd
1/2 dl
riven mörk choklad (70%)
2 msk
rumsvarmt smör

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri mörk choklad och mjölkproteinfri glass. Byt ut smöret mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 647 kCal
Fett 39 g
Salt 1.15 g
Kolhydrater 63 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept