Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone

Färska jordgubbar, mascarpone, mörk choklad och smör som får smälta samman mellan två skivor ljust bröd. Denna grillade efterrättstoast passar lika bra till dessert som till en lyxig frukost. Testa att toppa med olika sorters frukt och bär för att hitta din favorit!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva jordgubbarna. Blanda mascarpone, vaniljpulver och florsocker, bred på två av brödskivorna. Lägg på de skivade jordgubbarna och strö över chokladen. Lägg på de resterande två brödskivorna. Bred smör på utsidan av båda brödskivorna.
  2. Till servering: Grilla eller stek på medelvärme på båda sidor tills brödet fått fin färg. Halvera toasten och servera med vaniljglass.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri mörk choklad och mjölkproteinfri glass. Byt ut smöret mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 8 färska jordgubbar
  • 1/2 dl mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk florsocker
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 1/2 dl riven mörk choklad (70%)
  • 2 msk rumsvarmt smör
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2703 kJ / 647 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer