Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone
Färska jordgubbar, mascarpone, mörk choklad och smör som får smälta samman mellan två skivor ljust bröd. Denna grillade efterrättstoast passar lika bra till dessert som till en lyxig frukost. Testa att toppa med olika sorters frukt och bär för att hitta din favorit!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
2 portioner
8 färska jordgubbar
1/2 dl mascarpone
1 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
4 skivor ljust surdegsbröd
1/2 dl riven mörk choklad (70%)
2 msk rumsvarmt smör
Till servering
vaniljglass
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri mörk choklad och mjölkproteinfri glass. Byt ut smöret mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 647 kCal
Fett39 g
Salt1.15 g
Kolhydrater63 g
Protein10 g
Kommentarer
Har gjort detta till första sommarlovsfrukosten i flera år. Så gott!
Charlotte
2022-06-25Har gjort detta till första sommarlovsfrukosten i flera år. Så gott!
Charlotte
2022-06-25