Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök
Stillhavshälleflundra med mild, färsk tomatsås, inlagda kronärtskockor och confiterad vitlök är ett gott fiskrecept till helgen. Stillhavshälleflundran är lika fast som vanlig hälleflundra, men ett mer hållbart alternativ.
Ingredienser
2 portioner
300 g stillahavshälleflundra
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 rödlök
2 tomater
300 g inlagda kronärtskockor
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
svartpeppar
1/2 tsk honung
1 msk smör
Till servering
gnocchi
hyvlad parmesan
Till garnering
körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3505 KJ / 832 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer