Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

20
0
Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Stillhavshälleflundra med mild, färsk tomatsås, inlagda kronärtskockor och confiterad vitlök är ett gott fiskrecept till helgen. Stillhavshälleflundran är lika fast som vanlig hälleflundra, men ett mer hållbart alternativ.

Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Ingredienser

2 portioner
300 g stillahavshälleflundra
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 rödlök
2 tomater
300 g inlagda kronärtskockor
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
1/2 tsk honung
1 msk smör

Till servering

gnocchi
hyvlad parmesan

Till garnering

körvel

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut gnocchi mot glutenfri pasta alt gör egna gnocchi på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja. Byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3505 KJ / 832 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden