Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Stillhavshälleflundra med mild, färsk tomatsås, inlagda kronärtskockor och confiterad vitlök är ett gott fiskrecept till helgen. Stillhavshälleflundran är lika fast som vanlig hälleflundra, men ett mer hållbart alternativ.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka de oskalade vitlöksklyftorna långsamt i hälften av olivoljan i en liten kastrull ca 30 minuter.
  4. Skala och finhacka löken. Dela, krama ur kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Låt kronärtskockorna rinna av.
  5. Fräs löken i resten av olivoljan i en stekpanna, tillsätt tomatpurén och fräs med den någon minut. Blanda ner tomattärningarna och buljongen. Koka sakta ca 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och honung. Vänd ner kronärtskockorna.
  6. Bryn hälleflundran på båda sidor i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  7. Till servering: Servera fisken med tomat- och kronärtskocksås, vitlöksklyftor och parmesan. Vid sidan om serveras nykokt gnocchi.
  8. Garnering: Garnera med körvel.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut gnocchi mot glutenfri pasta alt gör egna gnocchi på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja. Byt ut parmensan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g stillahavshälleflundra
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 300 g inlagda kronärtskockor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk honung
  • 1 msk smör
Till servering
  • gnocchi
  • hyvlad parmesanost
Till garnering
  • körvel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3505 kJ / 832 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept