Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
0
Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Stillhavshälleflundra med mild, färsk tomatsås, inlagda kronärtskockor och confiterad vitlök är ett gott fiskrecept till helgen. Stillhavshälleflundran är lika fast som vanlig hälleflundra, men ett mer hållbart alternativ.

Stilla havshälleflundra med tomat, kronärtskocka och confiterad vitlök

Ingredienser

2 portioner
300 g stillahavshälleflundra
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 rödlök
2 tomater
300 g inlagda kronärtskockor
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
svartpeppar
1/2 tsk honung
1 msk smör

Till servering

gnocchi
hyvlad parmesan

Till garnering

körvel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3505 KJ / 832 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta al tonno
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med bacon, kryddpeppar och lingon
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
168 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med brynt smör och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga