Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

16
5
Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Som elegant varmrätt: servera savoykål med svampfyllning tillsammans med gräddsås, syrliga rårörda lingon och saftig entrecôte. Höstens och vinterns smaker på en tallrik!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Ingredienser

6 portioner

Rårörda lingon

250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker

Savoykål

1 savojkål (à ca 1 kg)
1 riven vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
1 tsk salt

Svamp

500 g blandsvamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
1 riven vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk rapsolja
1 msk konc grönsaksfond
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
salt
vinäger (gärna vitvinsvinäger)

Entrecôte

600 g entrecôte i bit
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 2 msk rapsolja
1 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

2021-03-06

Kan varm rekommendera att ha i lite hetta samt dragon i såsen. Det gjorde verkligen susen!!

Maria

2021-01-02

Känns som en mycket bra bas då du kan variera savoykålen med sin svampfyllning till olika köttvarianter, även till fisk. Till den goda såsen vore pressad potatis gott o bra som en ev utfyllnad.

David

2020-12-31

Toppenrätt! Receptet användes som huvudrätt under nyår. Kommer återskapa den lite som haver framöver. 😘

Näringsvärde per portion

Energi 2915.6 KJ / 695.5 kCal
Fett 51.8 g
Salt 3.84 g
Kolhydrater 26.3 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept