Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

11
4
Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Som elegant varmrätt: servera savoykål med svampfyllning tillsammans med gräddsås, syrliga rårörda lingon och saftig entrecôte. Höstens och vinterns smaker på en tallrik!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Ingredienser

6 portioner

Rårörda lingon

250 g
frysta lingon
3/4 dl
strösocker

Savoykål

1
savojkål (à ca 1 kg)
1
riven vitlöksklyfta
3 msk
rapsolja
1 tsk
salt

Svamp

500 g
blandsvamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
1
riven vitlöksklyfta
25 g
smör
1 msk
rapsolja
1 msk
konc grönsaksfond
4 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1 msk
dijonsenap
-
salt
-
vinäger (gärna vitvinsvinäger)

Entrecôte

600 g
entrecôte i bit
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
ca 2 msk
rapsolja
1 msk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

1/2/2021

Känns som en mycket bra bas då du kan variera savoykålen med sin svampfyllning till olika köttvarianter, även till fisk. Till den goda såsen vore pressad potatis gott o bra som en ev utfyllnad.

David

12/31/2020

Toppenrätt! Receptet användes som huvudrätt under nyår. Kommer återskapa den lite som haver framöver. 😘

Eva-mari

12/30/2020

Mia Det undrar jag också. Tacksam för snart svar. Så jag kan laga detta till nyårsmiddag

Testa liknande recept