Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
6
Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Som elegant varmrätt: servera savoykål med svampfyllning tillsammans med gräddsås, syrliga rårörda lingon och saftig entrecôte. Höstens och vinterns smaker på en tallrik!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte

Ingredienser

6 portioner

Rårörda lingon

250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker

Savoykål

1 savojkål (à ca 1 kg)
1 riven vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
1 tsk salt

Svamp

500 g blandsvamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
1 riven vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk rapsolja
1 msk konc grönsaksfond
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
salt
vinäger (gärna vitvinsvinäger)

Entrecôte

600 g entrecôte i bit
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 2 msk rapsolja
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott. Hade kronhjortsentrecôte som tillsammans med egenplockad Karl-Johansvamp och lingon gjorde detta till en riktigt god viltmiddag. Bästa betyget var lovorden från gästerna.

Lars

2022-02-24

Kan varm rekommendera att ha i lite hetta samt dragon i såsen. Det gjorde verkligen susen!!

Maria

2021-03-06

Känns som en mycket bra bas då du kan variera savoykålen med sin svampfyllning till olika köttvarianter, även till fisk. Till den goda såsen vore pressad potatis gott o bra som en ev utfyllnad.

Maria

2021-01-02

Näringsvärde per portion

Energi2915.6 KJ / 695.5 kCal
Fett51.8 g
Salt3.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
255 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biff med citronpotatis och vaniljkryddad sås
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga