Svampfylld savoykål med lingon och entrecôte
Som elegant varmrätt: servera savoykål med svampfyllning tillsammans med gräddsås, syrliga rårörda lingon och saftig entrecôte. Höstens och vinterns smaker på en tallrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
Rårörda lingon
250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker
Savoykål
1 savojkål (à ca 1 kg)
1 riven vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
1 tsk salt
Svamp
500 g blandsvamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
1 riven vitlöksklyfta
25 g smör
1 msk rapsolja
1 msk konc grönsaksfond
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
salt
vinäger (gärna vitvinsvinäger)
Entrecôte
600 g entrecôte i bit
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ca 2 msk rapsolja
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2915.6 KJ / 695.5 kCal
Fett51.8 g
Salt3.84 g
Kolhydrater26.3 g
Protein29 g
Kommentarer
Riktigt gott. Hade kronhjortsentrecôte som tillsammans med egenplockad Karl-Johansvamp och lingon gjorde detta till en riktigt god viltmiddag. Bästa betyget var lovorden från gästerna.
Lars
2022-02-24Kan varm rekommendera att ha i lite hetta samt dragon i såsen. Det gjorde verkligen susen!!
Maria
2021-03-06Känns som en mycket bra bas då du kan variera savoykålen med sin svampfyllning till olika köttvarianter, även till fisk. Till den goda såsen vore pressad potatis gott o bra som en ev utfyllnad.
Maria
2021-01-02