Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

4
0
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Skriv ut
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Ingredienser

4 portioner
2
mozzarella (à 125 g)
2 msk
vetemjöl
1
ägg
1 dl
panko eller ströbröd
2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
1 l
jordgubbar
2 msk
balsamvinäger
1/2
kruka basilika

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkprotein: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1421 KJ / 339 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 25 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept