Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva mozzarellan i ca 1 cm skivor.
  2. Vänd mozzarellaskivorna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist panko.
  3. Stek de panerade ostskivorna i oljan, krydda med salt och peppar
  4. Snoppa och dela jordgubbarna. Blanda jordgubbarna med balsamico. Plocka basilikabladen och blanda i.
  5. Servera den stekta osten med jordgubbssalladen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkprotein: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1421 kJ / 339 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer