Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Ingredienser
4 portioner
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 l jordgubbar
2 msk balsamvinäger
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1421 KJ / 339 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein14 g
Kommentarer
Supergott!!
Anna
2021-05-15Gott. Fast mozzarellan tillförde inte jättemycket. Men andra gången de marinerade jordgubbarna med basilika i en tomatsalsadip till grillat. Det blev jättegott!!!
Pia-lena
2021-05-15Så där tyckte vi! Kommer inte att göra det igen!
Barbro
2021-05-12