Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

16
3
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Ingredienser

4 portioner
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 l jordgubbar
2 msk balsamvinäger
1/2 kruka basilika

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkprotein: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anna

2021-05-15

Supergott!!

Pia-lena

2021-05-15

Gott. Fast mozzarellan tillförde inte jättemycket. Men andra gången de marinerade jordgubbarna med basilika i en tomatsalsadip till grillat. Det blev jättegott!!!

Barbro

2021-05-12

Så där tyckte vi! Kommer inte att göra det igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1421 KJ / 339 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 25 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden