Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
3
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Kombinationen jordgubbar och balsamvinäger har många upptäckt är en riktig smakhöjdare. Här serveras de balsamicomarinerade jordgubbarna med stekt mozzarella och basilika i en italieninspirerad rätt. En vacker och fräsch jordgubbssallad fin som förrätt, lättlunch eller på en somrig buffé.

Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico

Ingredienser

4 portioner
2   mozzarella (à 125 g)
2 msk  vetemjöl
1   ägg
1 dl  panko eller ströbröd
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
1 l  jordgubbar
2 msk  balsamvinäger
1/2   kruka basilika

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkprotein: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!!

Anna

2021-05-15

Gott. Fast mozzarellan tillförde inte jättemycket. Men andra gången de marinerade jordgubbarna med basilika i en tomatsalsadip till grillat. Det blev jättegott!!!

Pia-lena

2021-05-15

Så där tyckte vi! Kommer inte att göra det igen!

Barbro

2021-05-12

Näringsvärde per portion

Energi1421 KJ / 339 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarella sticks
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladfondue med jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strawberry & Meringues “inspiration Borage”
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga