Burrata med fikon och pistage

24
4
Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Burrata med fikon och pistage

Ingredienser

6 portioner
1 dl pistagenötter
6 färska fikon
2 tsk honung
5 msk olivolja
3 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
3 burrata (à ca 275 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.

 

Gör så här

Tips

Hittar du inte färska fikon kan du använda torkade istället.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Inger

2022-03-23

Succé’ var gång!

Inger

2021-02-12

Vad är en burrata?

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Inger! Burrata (ost) är en delikatess från Apulien i södra Italien. Helt enkelt en mozzarella med krämig och gräddig insida. Hoppas att du vill testa receptet och burrata! 😊 Hälsningar Elina

Marie

2021-01-01

Oväntat god!

Näringsvärde per portion

Energi 1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett 23.5 g
Salt 1.33 g
Kolhydrater 11.6 g
Protein 9.7 g
Läs mer om näringsvärden