Burrata med fikon och pistage

14
2
Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Burrata med fikon och pistage

Ingredienser

6 portioner
1 dl
pistagenötter
6
färska fikon
2 tsk
honung
5 msk
olivolja
3 msk
sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk
färskpressad apelsinjuice
1 tsk
flingsalt
2 krm
svartpeppar
3
burrata (à ca 275 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.



Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Hittar du inte färska fikon kan du använda torkade istället.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Marie

1/1/2021

Oväntat god!

Erica

12/31/2020

Vi hade blodapelsinjuice och välrostade pistagenötter. Gott och snyggt!

Testa liknande recept