Burrata med fikon och pistage

Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
12
Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Burrata med fikon och pistage

Ingredienser

6 portioner
1 dl pistagenötter
6 färska fikon
2 tsk honung
5 msk olivolja
3 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
3 burrata (à ca 275 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Vad dricker till den förrätt?

Britt-marie

2024-10-02

Enkelt och väldigt gott

Helena

2024-01-01

Det är himla svårt att se hur många recepten är för, då det ligger text över där man ska kunna se hur många recepten är för. Det gäller alla era recept. Ytterst irriterande...

Fredrik

2023-02-14

Näringsvärde per portion

Energi1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett23.5 g
Salt1.33 g
Kolhydrater11.6 g
Protein9.7 g

Testa liknande recept

Fikon-caprese med lufttorkad skinka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Toast med burrata, apelsin och pistage
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga