Burrata med fikon och pistage
Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
1 dl pistagenötter
6 färska fikon
2 tsk honung
5 msk olivolja
3 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
3 burrata (à ca 275 g)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör så här
Tips
Hittar du inte färska fikon kan du använda torkade istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett23.5 g
Salt1.33 g
Kolhydrater11.6 g
Protein9.7 g
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott
Helena
2024-01-01Det är himla svårt att se hur många recepten är för, då det ligger text över där man ska kunna se hur många recepten är för. Det gäller alla era recept. Ytterst irriterande...
Fredrik
2023-02-14Jag behövde googla för att bli säker på att man äter färska fikon med skalet kvar. :)
Monika
2023-01-07