Burrata med fikon och pistage

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
11
Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Burrata med fikon och pistage

Ingredienser

6 portioner
1 dl  pistagenötter
6   färska fikon
2 tsk  honung
5 msk  olivolja
3 msk  sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk  färskpressad apelsinjuice
1 tsk  flingsalt
2 krm  svartpeppar
3   burrata (à ca 275 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.

 

Gör så här

Tips

Hittar du inte färska fikon kan du använda torkade istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och väldigt gott

Helena

2024-01-01

Det är himla svårt att se hur många recepten är för, då det ligger text över där man ska kunna se hur många recepten är för. Det gäller alla era recept. Ytterst irriterande...

Fredrik

2023-02-14

Jag behövde googla för att bli säker på att man äter färska fikon med skalet kvar. :)

Monika

2023-01-07

Näringsvärde per portion

Energi1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett23.5 g
Salt1.33 g
Kolhydrater11.6 g
Protein9.7 g

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikon-caprese med lufttorkad skinka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga