Kladdig kladdkaka när den är som bäst – med ett ljuvlig chokladfluff på toppen! Baka en kladdkaka med chokladbitar i och toppa kakan med ett fluff av smält choklad och vispgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej alla! Jag har EJ testat än, men såhär kommer jag göra: värma grädden i vattenbad! Med bitar av choklad. Sedan ställa i kyl över natten & vispa dagen efter :-) Detta bör ej bli misslyckat! Har gjort med vit.choklad & grädde till lager till jordgubbstårta många ggr. Knepet är att det måste stå länge i kylen. Därför gör jag alltid dagen före :-) Hälsningar Susanne
Susanne
2023-03-12Det står att man ska ha mjölkchoklad till fluffet men till kladdkakan står det bara choklad, ska det vara mjölkchoklad eller mörk choklad i själva kakan. Skulle det vara rimligt att göra den glutenfri och skulle en glutenfri mjölmix eller mandelmjöl vara bäst i sådana fall
Kelly
2023-03-09Hej Kelly! Tack för din fråga. Vi har nu uppdaterat receptet, vi har provbakat med mjölkchoklad. Men om du gillar lite mer chokladsmak så går det även bra med mörk bakchoklad. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-14Kakan blir bra men man måste kämpa för att få till fluffet
Berth
2022-11-11