Kladdkaka med fluff

54
10
Kladdkaka med fluff

Kladdig kladdkaka när den är som bäst – med ett ljuvlig chokladfluff på toppen! Baka en kladdkaka med chokladbitar i och toppa kakan med ett fluff av smält choklad och vispgrädde.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Kladdkaka med fluff

Ingredienser

12 bitar

Chokladfluff

150 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Kladdkaka

75 g choklad
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt

Serveringsförslag

smält mjölkchoklad eller smaksatt mjölkchoklad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Använd gärna en smaksatt choklad, t ex apelsinkrokant eller salta mandlar.

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Ingrid

2022-02-10

Tips till fluffet: bryt chokladen i grädden från början och passa så det inte blir varmare än att chokladen precis smälter. Då riskerar inte grädden att bli för varm 😊

Annika

2022-01-31

Låter inte god

Pernilla

2021-09-12

Det är omöjligt att vispa grädden efter att man har smält ner chokladen i den. Bättre att vispa först, smälta chokladen över vattenbad och vända ner.

Testa liknande recept

Chokladmoussetårta
Glassandwich
Midsommartårta
Mockarutor
Fudge brownies