Kladdkaka med fluff

36
4
Kladdkaka med fluff

Kladdig kladdkaka när den är som bäst – med ett ljuvlig chokladfluff på toppen! Baka en kladdkaka med chokladbitar i och toppa kakan med ett fluff av smält choklad och vispgrädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Kladdkaka med fluff

Ingredienser

12 bitar

Chokladfluff

150 g
mjölkchoklad
4 dl
vispgrädde

Kladdkaka

75 g
choklad
150 g
smör
3
ägg
2 1/2 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 1/2 msk
vaniljsocker
2 krm
salt

Serveringsförslag

smält mjölkchoklad eller smaksatt mjölkchoklad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Använd gärna en smaksatt choklad, t ex apelsinkrokant eller salta mandlar.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Emma

2/8/2021

Det står choklad till kakan, är det mörk eller ljus? Blockchoklad eller mjölkchoklad?

Jenny

2/6/2021

Kladdkakan blev supergod, men gick inte att vispa grädden, trots att den aldrig kokade och stod i kylskåpet i flera timmar. Gjorde exakt vad där stod, men efter 10-15min försök med vispen, lyckades vi ändå inte vispa den... men kladdkakan var perfekt iallafall 👍

Anette

11/21/2020

5:a för smeten, 3:a för kakan.

Testa liknande recept