ÖVER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med fluff

Kladdig kladdkaka när den är som bäst – med ett ljuvlig chokladfluff på toppen! Baka en kladdkaka med chokladbitar i och toppa kakan med ett fluff av smält choklad och vispgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladfluff: Hacka chokladen. Värm upp grädden (koka ej). Ta från värmen och rör ner chokladen. Häll i en bunke och låt svalna helt i kylen, gärna över natten. Vispa fluffig med elvisp.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna och den hackade chokladen.
  5. Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.
  6. Serveringsförslag: Toppa kladdkakan med fluffet och gärna smält choklad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Använd gärna en smaksatt choklad, t ex apelsinkrokant eller salta mandlar.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Chokladfluff
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 75 g choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
Serveringsförslag
  • smält mjölkchoklad eller smaksatt mjölkchoklad