Kladdkaka med fluff

Kladdig kladdkaka när den är som bäst – med ett ljuvlig chokladfluff på toppen! Baka en kladdkaka med chokladbitar i och toppa kakan med ett fluff av smält choklad och vispgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
12 bitar
Chokladfluff
150 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
Kladdkaka
75 g mjölkchoklad
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
Serveringsförslag
smält mjölkchoklad eller smaksatt mjölkchoklad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Försökt vispa chokladfluffet i över 10min, händer ingenting! Tjocknar inte alls
Josephin
2025-01-11Hej Josephin och ni andra som har svårt att vispa fluffet! Nu har vi provat att använda både bakchoklad och Marabous vanliga mjölkchoklad och bägge fungerar fint. Vi har också provat med både 40%-ig och 36-%ig grädde och det fungerar lika bra det också. Det viktiga är att den är riktigt kall när man vispar den, annars går det inte. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-17Hej, jag undrar om jag kan frysa in kakan när den är klar, med fluff och allt?
Eva
2023-10-15Hej Eva! Det går inte tyvärr. Själva kakan går att frysa men inte fluffet tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-17Hej alla! Jag har EJ testat än, men såhär kommer jag göra: värma grädden i vattenbad! Med bitar av choklad. Sedan ställa i kyl över natten & vispa dagen efter :-) Detta bör ej bli misslyckat! Har gjort med vit.choklad & grädde till lager till jordgubbstårta många ggr. Knepet är att det måste stå länge i kylen. Därför gör jag alltid dagen före :-) Hälsningar Susanne
Susanne
2023-03-12