Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

22
3
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Cavatelli är en typ av italiensk pasta formad som små kupade snäckor. Denna pasta görs utan ägg och när du format den hemgjorda pastan: servera med stekt svartkål, valnötter, citron och pecorino.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Ingredienser

4-6
ca 7 dl durumvetemjöl (ca 7 dl durumvetemjöl motsvarar 450 g)
ca 2 dl ljummet vatten
300 g svartkål
200 g valnötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
150 g smör
salt

Till servering

ca 2 dl pecorinoost
1 msk finrivet citronskal

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och osten mot mjölkproteinfria ersättningsalterantiv.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ewa

2021-02-19

Väldigt god "sås". Pastan blev dock hård och tråkig trots att koktiden dubblerades.

Carina

2021-02-15

Tog lite tid att göra pastan, men det blev väldigt gott!

Viktoria

2021-01-10

Väldigt gott! Vi gjorde inte egen pasta utan köpte en finare italiensk sort och det blev väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4709.6 KJ / 1125.5 kCal
Fett 72.7 g
Salt 1.88 g
Kolhydrater 80.6 g
Protein 30.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden