Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Cavatelli är en typ av italiensk pasta formad som små kupade snäckor. Denna pasta görs utan ägg och när du format den hemgjorda pastan: servera med stekt svartkål, valnötter, citron och pecorino.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
ca 7 dl durumvetemjöl (ca 7 dl durumvetemjöl motsvarar 450 g)
ca 2 dl ljummet vatten
300 g svartkål
200 g valnötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
150 g smör
salt
Till servering
ca 2 dl pecorinoost
1 msk finrivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4709.6 KJ / 1125.5 kCal
Fett72.7 g
Salt1.88 g
Kolhydrater80.6 g
Protein30.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ännu bättre med lite vitt vin och grädde istället för smör
Frida
2023-05-07Väldigt god "sås". Pastan blev dock hård och tråkig trots att koktiden dubblerades.
Ewa
2021-02-19Tog lite tid att göra pastan, men det blev väldigt gott!
Carina
2021-02-15