Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

18
3
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Cavatelli är en typ av italiensk pasta formad som små kupade snäckor. Denna pasta görs utan ägg och när du format den hemgjorda pastan: servera med stekt svartkål, valnötter, citron och pecorino.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Ingredienser

4-6
ca 7 dl
durumvetemjöl (ca 7 dl durumvetemjöl motsvarar 450 g)
ca 2 dl
ljummet vatten
300 g
svartkål
200 g
valnötter
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
150 g
smör
-
salt

Till servering

ca 2 dl
pecorinoost
1 msk
finrivet citronskal

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och osten mot mjölkproteinfria ersättningsalterantiv.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Ewa

2021-02-19

Väldigt god "sås". Pastan blev dock hård och tråkig trots att koktiden dubblerades.

Carina

2021-02-15

Tog lite tid att göra pastan, men det blev väldigt gott!

Viktoria

2021-01-10

Väldigt gott! Vi gjorde inte egen pasta utan köpte en finare italiensk sort och det blev väldigt gott!

Testa liknande recept