Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
4
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Cavatelli är en typ av italiensk pasta formad som små kupade snäckor. Denna pasta görs utan ägg och när du format den hemgjorda pastan: servera med stekt svartkål, valnötter, citron och pecorino.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

Ingredienser

4-6 portioner
ca 7 dl  durumvetemjöl (ca 7 dl durumvetemjöl motsvarar 450 g)
ca 2 dl  ljummet vatten
300 g  svartkål
200 g  valnötter
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
150 g  smör
salt

Till servering

ca 2 dl  pecorinoost
1 msk  finrivet citronskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Ännu bättre med lite vitt vin och grädde istället för smör

Frida

2023-05-07

Väldigt god "sås". Pastan blev dock hård och tråkig trots att koktiden dubblerades.

Ewa

2021-02-19

Tog lite tid att göra pastan, men det blev väldigt gott!

Carina

2021-02-15

Näringsvärde per portion

Energi4709.6 KJ / 1125.5 kCal
Fett72.7 g
Salt1.88 g
Kolhydrater80.6 g
Protein30.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svartkålspasta med vitt vin och pecorino
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig svartkålspasta med svampcrème och valnötter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad macka med vitlöksstekt svartkål och prästost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga