Granité på citrus med crème fraiche och maräng

9
5
Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Ingredienser

6 portioner
3
clementiner
2
apelsiner
2 dl
crème fraiche
2
små äggvitor (à ca 30 g)
1 dl
strösocker
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggvita och gör maräng på kikärtsspad, se tips.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Desserten går fint att göra i vegansk tappning: gör marängen på samma mängd kikärtsspad som äggvitor och använd växtbaserad crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Christina

1/8/2021

Blandade i lite grädde i creme fraichen innan servering plus lite florsocker för att få lite sötma. Svartpeppar på marängen var pricken över i. Ny favorit!

Jenny

1/3/2021

Bra balans med den söta marängen till det ej sötade. Använde inte svartpeppar. Körde i matbredare. Citusen behlvd

Anna

1/1/2021

Helt ok, men saknade sötman i crème fraîchen. Delade citrusen i halvor/fjärdedelar och tog bort kärnor innan infrysning. Rev dem sedan i matberedaren, det fungerade bra.

Testa liknande recept