Granité på citrus med crème fraiche och maräng
Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
3 clementiner
2 apelsiner
2 dl crème fraiche
2 små äggvitor (à ca 30 g)
1 dl strösocker
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi879.5 KJ / 210.2 kCal
Fett11.5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater23.8 g
Protein2.4 g
Kommentarer
Detta blev en succé som dessert i jul. Precis så där fräsch som man behöver efter att ha ätit ganska tung mat. Kul att laga också.
Maria
2022-12-28Kan man ha 18% creme fraiche?
Johanna
2021-01-28Hej Johanna! Ja det går bra. Crème fraichen ska blandas med citruskal och serveras till granitén. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-02Blandade i lite grädde i creme fraichen innan servering plus lite florsocker för att få lite sötma. Svartpeppar på marängen var pricken över i. Ny favorit!
Christina
2021-01-08