Granité på citrus med crème fraiche och maräng

14
6
Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Granité på citrus med crème fraiche och maräng

Ingredienser

6 portioner
3 clementiner
2 apelsiner
2 dl crème fraiche
2 små äggvitor (à ca 30 g)
1 dl strösocker
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggvita och gör maräng på kikärtsspad, se tips.

Gör så här

Tips

Desserten går fint att göra i vegansk tappning: gör marängen på samma mängd kikärtsspad som äggvitor och använd växtbaserad crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Johanna

2021-01-28

Kan man ha 18% creme fraiche?

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Johanna! Ja det går bra. Crème fraichen ska blandas med citruskal och serveras till granitén. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika

Christina

2021-01-08

Blandade i lite grädde i creme fraichen innan servering plus lite florsocker för att få lite sötma. Svartpeppar på marängen var pricken över i. Ny favorit!

Jenny

2021-01-03

Bra balans med den söta marängen till det ej sötade. Använde inte svartpeppar. Körde i matbredare. Citusen behlvd

Näringsvärde per portion

Energi 879.5 KJ / 210.2 kCal
Fett 11.5 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 23.8 g
Protein 2.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept