Bild laddas
Fira med härliga pepparkakor!

Pepparkakans dag

Pepparkakans dag är dagen då vi med all rätt får äta hur många peppisar vi vill. (Som att vi inte redan gör det...) Låt oss fresta med nio härliga recept med pepparkaka som gemensam nämnare. Vilken föredrar du?
Tips: alla våra pepparkaksrecept.

9 recept med pepparkaka

Fira pepparkakans dag med något av våra underbart goda pepparkaksrecept. Vi listar allt ifrån klassiska pepparkakor till smarriga bullar med pepparkaksfyllning. 

 1. 1. Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung

  11
  0
  Rosta mjuk pepparkaka i ugnen, toppa med brieost och fikon innan du strör över pistagenötter och ringlar över den söta honungen. Ett supergott recept som passar som tilltugg innan maten eller som en härlig avslutning på en bjudning.
  Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
 2. 2. Pepparkakastårta med brynt smörkräm

  32
  11
  Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.
  Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm
 3. 3. Fryst pepparkakscheesecake

  210
  10
  Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!
  Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
 4. 4. Pepparkaksbulle

  15
  1
  Älskar du pepparkakssmaken? Då ska du göra dessa pepparkaksbullar. Här kryddar vi nämligen fyllningen med de klassiska pepparkakskryddorna, kanel, ingefära och nejlika samt mandelmassa, det kan inte bli bättre. Baka pepparkaksbullar och bjud på till jul eller när som helst när suget efter pepparkakor blir stort.
  Pepparkaksbulle
 5. 5. Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

  71
  23
  Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!
  Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
 6. 6. Mormors mjuka pepparkaka

  1003
  50
  Ett fantastiskt recept på oemotståndlig mjuk pepparkaka perfekt att servera runt jul. Du gör kakan av bland annat mjöl, kanel, nejlikor, bikarbonat, smör och grädde. Utsökt fikabröd till kaffet!
  Mormors mjuka pepparkaka
 7. 7. Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

  36
  18
  Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!
  Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone
 8. 8. Klassiska pepparkakor

  351
  66
  Pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkaksdegen är mjuk och lätt att baka ut.
  Pepparkakor
 9. 9. Pepparkakswhoopie

  14
  0
  Whoopie - två kakor med fyllning emellan. Varför sätta ädelost på bara en pepparkaka när du kan lägga på en till som lock och få en fin, god, samt enkel Whoopie! En klassiker i juletid!
  Pepparkakswhoopie