Klassiska vinkokta musslor
Moules marinières. Låter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att koka musslor. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin. Voìla, vinkokta musslor!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 kg blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 dl vitt torrt vin
salt
svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1672 KJ / 400 kCal
Fett9 g
Salt2.56 g
Kolhydrater34 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, lägg till chilli
Charles
2024-08-17Snabbt och gott! använder receptet. Fantastisk fina musslor vi handlade på ICA MAXI Häggvik idag. På 2 kg var det bara 2 st som inte öppnade sig :-) Klipper alltid dill och strör uppepå vid serveringen. *Serveras med färsk Baguette från ICA *Vitlökssmör : och det gör jag själv snabbt och enkelt att lägga smör pressad vitlök i en lite rostfri bunke. Köra på en stund med stavmixern, lägga smeten på ett bakplåtspapper och gör en rulle med 2 cm diameter av den. Släng in i frysen 30 min. Dela baguetten på längden ta fram det frysta vitlöksmöret rulla av papperet och ta rullen i en plastpåse. Använd osthyvel och hyvla av smörskivor som ni lägger på baguetten. In i ugnen i ca 225 grader tills smöret har smält in i brödet. Cirka 3-5min. Resterande smör behåller ni till senare. Går bra att ha fryst i 1-2 månader. ( Jag gör likadant med persiljesmör. Använder jag det till kött så skär jag givetvis lite tjockare skivor och tar fram smöret ur frysen en stund före. Att skapa sitt eget vitlöksbröd blir både godare och billigare än att köpa de små djupfrysta.
Hans
2024-02-08Tack för ett enkelt och bra recept ✨.
Carina
2023-07-29