Klassiska vinkokta musslor

100
5
Klassiska vinkokta musslor

Moules marinières. Låter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att bjuda på vinkokta musslor. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin. Voìla!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Klassiska vinkokta musslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 dl vitt torrt vin
salt och svartpeppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ta gärna hjälp av vår matskola "Så kokar du musslor" när du lagar detta recept.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj odlade musslor och inte fiskade med bottenskrapa. Vill du göra mer Klimaträtt, komplettera med rostad potatis/rotfrukter samt en sallad och gör därmed receptet för 6 portioner istället för 4. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Gör som belgarna och fransmännen! Ät musslorna med ett tomt musselskal genom att nypa det om innanmätet. Bon appetit!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

100

Kommentarer

Claes

2022-09-23

Hej Det är ju svårt att vara klimatsmart när ni bara erbjuder musslor fångade med skrapa! Och inte säljer några odlade . Hoppas på bättring. Hälsn. Claes

Maria

2021-12-31

Gör som belgarna, ät musslorna med pommes.

Martin

2021-11-26

Personligen tror jag det är bättre att hoppa över ingrediensen "mjäll". vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin...

Näringsvärde per portion

Energi 1672 KJ / 400 kCal
Fett 9 g
Salt 256 g
Kolhydrater 34 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden