Klassiska vinkokta musslor

73
1
Klassiska vinkokta musslor

Moules marinières. Låter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att bjuda på vinkokta musslor. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin. Voìla!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Klassiska vinkokta musslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg
blåmusslor
3
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
5 dl
vitt torrt vin
1 dl
grovhackad persilja
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ta gärna hjälp av vår matskola "Så kokar du musslor" när du lagar detta recept.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj odlade musslor och inte fiskade med bottenskrapa. Vill du göra mer Klimaträtt, komplettera med rostad potatis/rotfrukter samt en sallad och gör därmed receptet för 6 portioner istället för 4. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Gör som belgarna och fransmännen! Ät musslorna med ett tomt musselskal genom att nypa det om innanmätet. Bon appetit!

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentar

Ros-mari

2020-03-06

Lätt o gott

Näringsvärde per portion

Energi 1672 KJ / 400 kCal
Fett 9 g
Salt 2.56 g
Kolhydrater 34 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept