Moules marinières. Låter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att bjuda på vinkokta musslor. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin. Voìla!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2013
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Ta gärna hjälp av vår matskola "Så kokar du musslor" när du lagar detta recept.
Gör mer klimaträtt: välj odlade musslor och inte fiskade med bottenskrapa. Vill du göra mer Klimaträtt, komplettera med rostad potatis/rotfrukter samt en sallad och gör därmed receptet för 6 portioner istället för 4. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Claes
2022-09-23Hej Det är ju svårt att vara klimatsmart när ni bara erbjuder musslor fångade med skrapa! Och inte säljer några odlade . Hoppas på bättring. Hälsn. Claes
Maria
2021-12-31Gör som belgarna, ät musslorna med pommes.
Martin
2021-11-26Personligen tror jag det är bättre att hoppa över ingrediensen "mjäll". vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin...