Moules marinières. Låter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att bjuda på vinkokta musslor. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, mjäll schalottenlök och vitt vin. Voìla!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Ta gärna hjälp av vår matskola "Så kokar du musslor" när du lagar detta recept.
Gör mer klimaträtt: välj odlade musslor och inte fiskade med bottenskrapa. Vill du göra mer Klimaträtt, komplettera med rostad potatis/rotfrukter samt en sallad och gör därmed receptet för 6 portioner istället för 4. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack för ett enkelt och bra recept ✨.
Carina
2023-07-29Hej Det är ju svårt att vara klimatsmart när ni bara erbjuder musslor fångade med skrapa! Och inte säljer några odlade . Hoppas på bättring. Hälsn. Claes
Claes
2022-09-23Gör som belgarna, ät musslorna med pommes.
Maria
2021-12-31