Jordgubbar med fryst chokladkräm

4
0
Jordgubbar med fryst chokladkräm

Bästa kombon måste väl ändå vara jordgubbar och choklad. Här gör du en fryst kräm av choklad, gräddfil och maränger som du fryser några timmar. Köp sedan de mest somriga bär som finns i Sverige nämligen jordgubbar och servera den frysta chokladkrämen till gubbarna. Toppa med fräsch mynta.

Skriv ut
Jordgubbar med fryst chokladkräm

Ingredienser

4 portioner
200 g
mjölkchoklad
2 dl
gräddfil
10
maränger eller minimaränger (10 maränger motsvarar ca 2 dl minimaränger)
1 l
färska jordgubbar
1
kruka mynta

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, gräddfil och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Tips

Gör en rolig maränglass om du har gräddfil och maränger över. Blanda 1 dl krossade maränger med 1 dl gräddfil och frys ca 5 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept