ÖVER 60 MIN | Medel

Jordgubbar med fryst chokladkräm

Bästa kombon måste väl ändå vara jordgubbar och choklad. Här gör du en fryst kräm av choklad, gräddfil och maränger som du fryser några timmar. Köp sedan de mest somriga bär som finns i Sverige nämligen jordgubbar och servera den frysta chokladkrämen till gubbarna. Toppa med fräsch mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål och smält över vattenbad (sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt den smälta, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen). Rör i chokladen hela tiden, så att den inte blir för varm.
  2. Ta chokladen från värmen och rör försiktigt ner gräddfilen, lite i taget. 
  3. Bryt marängerna i bitar, vänd ner hälften i chokladen. Häll upp chokladen i en gratängform (20 x 30 cm) täckt med ett bakplåtspapper, strö över resten av marängerna. Ställ formen i frysen minst 3 timmar.
  4. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i halvor.
  5. Servera jordgubbarna med chokladkrämen och garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, gräddfil och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Tips

Gör en rolig maränglass om du har gräddfil och maränger över. Blanda 1 dl krossade maränger med 1 dl gräddfil och frys ca 5 timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl gräddfil
  • 10 maränger eller minimaränger (10 maränger motsvarar ca 2 dl minimaränger)
  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 kruka mynta