Jordgubbar med fryst chokladkräm

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Jordgubbar med fryst chokladkräm

Bästa kombon måste väl ändå vara jordgubbar och choklad. Här gör du en fryst kräm av choklad, gräddfil och maränger som du fryser några timmar. Köp sedan de mest somriga bär som finns i Sverige nämligen jordgubbar och servera den frysta chokladkrämen till gubbarna. Toppa med fräsch mynta.

Jordgubbar med fryst chokladkräm

Ingredienser

4 portioner
200 g  mjölkchoklad
2 dl  gräddfil
10   maränger eller minimaränger (10 maränger motsvarar ca 2 dl minimaränger)
1 l  färska jordgubbar
1   kruka mynta

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, gräddfil och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Tips

Gör en rolig maränglass om du har gräddfil och maränger över. Blanda 1 dl krossade maränger med 1 dl gräddfil och frys ca 5 timmar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljsnöbollar
Betyg 2.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glassborg
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga