Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

30
0
Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Ingredienser

20 portioner
200 g
krabb- eller hummerkött
-
färsk koriander till garnering

Mangosalsa

1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1
mango
1/2
gurka
1
avokado
färskpressad juice av 1
lime
2 msk
hackad koriander
1 krm
salt
1 krm
peppar

Sojamajonnäs

1
äggula
1 msk
risvinäger
2 dl
neutral olja
1 msk
japansk soja
1/2 krm
salt

Friterat rispapper

4
stora rispapper
2 l
rapsolja
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs smaksatt med lite japansk soja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 333 KJ / 78 kCal
Fett 6 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept