Krabba med mangosalsa på friterat rispapper | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med majonnäsen. Vispa ihop ägg och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaksätt med soja och salt.
  2. Mangosalsa: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär mangon i små tärningar. Skala och dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna med en sked och skär i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Blanda chili, mango, gurka, avokado, limejuice, koriander, salt och peppar.
  3. Friterat rispapper: Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapprena ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  4. Vid servering: Bryt rispapprena i mindre bitar. Lägg på lite salsa, klicka på majonnäs och toppa med en bit krabb- eller hummerkött. Garnera med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs smaksatt med lite japansk soja.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 200 g krabb- eller hummerkött
  • färsk koriander till garnering
Mangosalsa
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 mango
  • 1/2 gurka
  • 1 avokado
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Sojamajonnäs
  • 1 äggula
  • 1 msk risvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 krm salt
Friterat rispapper
  • 4 stora rispapper
  • 2 l rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 333 kJ / 78 kCal