Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

32
0
Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Ingredienser

20 portioner
200 g krabb- eller hummerkött
färsk koriander till garnering

Mangosalsa

1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 mango
1/2 gurka
1 avokado
färskpressad juice av 1 lime
2 msk hackad koriander
1 krm salt
1 krm peppar

Sojamajonnäs

1 äggula
1 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 msk japansk soja
1/2 krm salt

Friterat rispapper

4 stora rispapper
2 l rapsolja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs smaksatt med lite japansk soja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 333 KJ / 78 kCal
Fett 6 g
Salt 14 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden