Halstrad torskrygg med vitvinssås, rostade betor och sotade blad

20
4
Halstrad torskrygg med vitvinssås, rostade betor och sotade blad

Hade du tänkt servera torskrygg till nyår? Prova då detta recept på halstrad torskrygg med vitvinssås som serveras med rostade rödbetor och sotade blad av persilja och grönkål. Lyxigt och elegant men ändå enkelt att tillaga.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Halstrad torskrygg med vitvinssås, rostade betor och sotade blad

Ingredienser

6 portioner

Vitvinssås

1
bananschalottenlök
1
vitlöksklyfta
1 msk
smör
3 dl
vitt vin
1 msk
konc fiskfond
2 dl
vatten
5 dl
vispgrädde
-
salt
-
färskpressad citronjuice
1 msk
crème fraiche (tillsätts vid servering)
1 msk
rumsvarmt smör (tillsätts vid servering)

Rödbetor

1 kg
rödbetor
1 msk
rapsolja
1 tsk
salt

Torsk

1/2 dl
salt
1 l
kallt vatten
1 kg
torskrygg i bit (gärna med skinn)
1 tsk
rapsolja

Grönkål

2
krukor bladpersilja
100 g
färsk grönkål
1 msk
rapsolja
2 krm
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Torskens tillagningstid kan variera markant från ugn till ugn. Använd en stektermometer för rätt innertemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Åsa

1/1/2021

Megagott. Åt på nyår.

Jennie

1/1/2021

Jättegott recept som jag serverade som huvudrätt på nyår, och kommer att bjuda på fler gånger när jag vill imponera på gäster. De sotade bladen var överraskande goda! Inte ett svårt recept. Jag serverade med tunt skivad vitkål och äpple i lite olja och citronsaft som gick fint ihop med rödbetorna.

Camilla

12/31/2020

Sofie, antar att den ska vara varm. Smör brukar man tillsätta för att ”blanka” av såsen i slutet.

Testa liknande recept