UNDER 30 MIN | Medel

Belgiska chokladvåfflor

Belgiska våfflor med choklad är en dekadent och alldeles underbar dessert. Vi väljer att servera dessa chokladvåfflor med vaniljglass och hasselnötter för den ultimata lyxiga våffelupplevelsen. Grädda och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och rör ner chokladen så att den smälter.
  2. Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan. Vispa äggulor och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i äggvispet. Rör ner chokladsmör och mjölk. Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp och vänd ner.
  3. Hetta upp ett belgiskt våffeljärn. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga. 
  4. Till servering: Servera med glass och hasselnötter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, choklad, mjölk och glass.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
  • 200 g smör
  • 100 g hackad choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk
Till servering
  • vaniljglass
  • hackade rostade hasselnötter