Hanna Olvenmark ligger bakom konceptet Portionen under tian och är expert på vardagsrätter som är både billiga och klimatsmarta. Här delar hon med sig av sina favoritrecept som gör storkoket till en fröjd!
Här hittardu fler recept på
grytor.
Med en bakgrund som dietist, ett brinnande intresse för miljön samt erfarenhetav att leva på studentbudget lagar jag mat som är bra för både klimat, hälsa och plånbok. För mig är det självklart att den hälsosamma maten även ofta är den ekonomiska och klimatsmarta maten.
Laga din egen mat, ät mycket baljväxter och mindre kött, undvik att slänga mat, försök att handla i säsong och använd frysta grönsaker snarare än färska.
Storkok! Det är ett sätt att få mer tid till annat och spara pengar, men också en genväg till att slippa hitta på nya rätter för veckans alla dagar. Recepten som jag har tagit fram för Buffé gör sig utmärkt för att laga i större mängder.