Plånboksvänligt

Billigare matvecka

Söker du mattips som inte kostar skjortan? Här har du tips och smakrika recept för en billigare vecka. Vilken rätt blir din nya favorit?
Tips! Här hittar du massor av billig mat.

Laga billigt!

Kolla in våra prissmarta veckomenyer, goda matlådor och smarriga efterrätter som hela familjen gillar. Det är gott att laga billigt!

Enkelt, gott & billigt

Tips för att hålla ner matkostnaderna

Planera är a och o! Laga egen mat, ät mer baljväxter och råvaror i säsong. Ät mindre kött, handla med rabatt och ta vara på resterna - att slänga mat är inte bra för varken miljö eller plånbok. Här har vi listat tips och recept som inte bara är goda men även snällare mot plånboken - hoppas det smakar!

Billiga recept och tips för veckan

 1. Pigg spenatsoppa med ägghalvor

  1. Soppa = plånbokens bästa vän!

  Betyg 3.3 av 5.
  54 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.

  Spenatsoppa är inte bara plånboksvänligt utan även näringsrikt, himla gott och perfekt för storkoket. Extra mycket spenat för pengarna får du om du köper den fryst. 

  Pigg spenatsoppa med ägghalvor
 2. Vegolasagne med linser och soltorkad tomat

  2. Välj billigare ingredienser

  Betyg 4.2 av 5.
  26 personer har röstat
  Receptet har 13 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

  Ett smart sätt att spara pengar på mat är att byta ut vissa ingredienser mot billigare alternativ. Som denna svingoda lasagne som är gjord på linser! Linser och bönor är inte bara jättegott, det är även billigt OCH packat med protein. Win-win!

  Vegolasagne med linser och soltorkad tomat
 3. Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter

  3. Dryga ut!

  Betyg 3.4 av 5.
  102 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.

  Få mer för pengarna genom att lägga till ingredienser som är i säsong! Som denna köttfärssås vi har drygat ut med goda rotfrukter. Inte bara tillförs massa näringsämnen till färsen, man får också fler portioner för en riktigt liten peng. Och det är dessutom riktigt gott!

  Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter
 4. Stekt sej med citronsås och broccoli

  4. Kolla priset!

  Betyg 4.2 av 5.
  26 personer har röstat
  Receptet har 11 kommentarer.

  Utmana vanans makt och kolla om du kan hitta billiga alternativ på det du gillar när du storhandlar. Kanske sejen är billigare än laxen? Kanske kycklingfärs är på rabatt? Är du stammis på ica kan du få personliga rabatter laddade på ditt stammiskonto varje vecka - kolla in dem när du planerar veckans mat!

  Stekt sej med citronsås och broccoli
 5. Indisk linsgryta med naanbröd

  5. Restfest!

  Betyg 4.4 av 5.
  47 personer har röstat
  Receptet har 14 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

  Ta vara på resterna i kylen (titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten) och fyll ut med det du har i skafferiet. Gryta är en riktigt bra rest-rätt som dessutom gör sig toppen i matlåda och går utmärkt att frysa in.

  Indisk linsgryta med naanbröd
 • Bli stammis på ICA!

  Bli stammis på ICA!

  Som stammis får du schyssta rabatter på saker du gillar, personligt anpassade erbjudanden och möjlighet till bonus, såklart!

Tips!

Tips!

Vill du få en smart menylösning färdigpackad och uttänkt? Kolla in ICAs olika matkassar. Familjekassen är enklast och snabbast, men du hittar även en vegetarisk matkasse (lakto-ovo) i gott sällskap av matkassarna Hållbar, Bistro och Inspiration!

Till alla ICAs matkassar
Handla smart
Basic är alltid prisvärt!

Basic är alltid prisvärt!

ICA Basic är det billigaste sortimentet bland våra egna ICA-varor, tack vare stora volymer, enklare förpackning och en kvalitet som räcker gott för vardagen. Håll utkik efter Basic för en billigare vardag!
 

Matlådans dag 23 mars

Enligt Naturvårdsverkets rapport Matavfall i Sverige sker drygt 70 procent av matsvinnet i hemmet. Samtidigt vill var fjärde svensk ta med matlåda till jobbet oftare än de gör idag.*

Låt oss göra något åt det!
Den 23 mars firas Matlådans dag. Gör i ordning din matlåda och byt, bjud eller be att få smaka på Matlådans dag. Allt kan hända när Sveriges roligaste lunch serveras 23 mars. Läs mer om Matlådans dag − tips för att spara mat och kunskap om matens inverkan på klimatet.

Källor:
Naturvårdsverkets rapport Matavfall i Sverige 
* Matlåda undersökning, av Sifo i februari 2017 på uppdrag av ICA

Artiklar (1276)

Mindre matsvinn!

Laga mat på rester

Blev det rester över efter dagens middag? Vi tipsar om vad du kan laga med dem!

Minska matsvinnet

Hur länge håller maten?

Många matvaror håller längre än vad som är angivet bäst före datum om de förvaras rätt. Här grottar vi ner oss i hållbarheten för mjölk, torrvaror, ost, ägg och socker.

Vardagsmat

Tre middagar av en karré

Laga ett grundrecept på fläskkarré och omvandla till mättande middagar för tre olika dagar

Trevlig helg!

Enkel helglyx

Det behöver inte vara dyrt att unna sig något gott till helgen – hitta idéerna här!