Senapssås
Enkelt och gott recept på senapssås. Senapssås passar att servera till falukorv, blomkål, potatis och även fisk. En sås med härlig smak av senap som passar till mycket helt enkelt.
Ingredienser
4 portioner
5 dl mjölk (3%)
50 g smör
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
4 - 5 msk skånsk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi897 KJ / 214 kCal
Fett15 g
Salt1.4 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g
Kommentarer
Denna sås är sååå god! Har mindre smör, men grädde istället för mjölk. Extra god blir den med lite dragonkrydda.
Susanne
2024-10-09Vad kan man ersätta mjölet med?
Melinda
2024-10-08Hej Melinda! Det går att använda majsstärkelse (typ 1-2 tsk). Då får du koka upp mjölken. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten eller mjölk och tillsätt lite i taget i den varma mjölken tills den börjar tjockna. Klicka i små klickar av smöret (helst rumsvarmt) och rör hela tiden. Krydda sedan med salt, peppar och senap. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-09Häller man kall mjölk i smörmjölblandningen blir det inga klimpar som det kan bli med varm mjölk.
Ingegerd
2024-09-01