Teriyakisås

181
26
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

181

Kommentarer

Maria

2022-07-24

Toppenrecept! Med en struken matsked maizenamjöl blir den lika tjock som köpes.

Emil

2022-03-16

Väldigt god, men jag tycker den blir lite för lös med angiven mängd maizena.

Wing

2022-01-16

Hur länge håller såsen i kylen?