Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/4 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan