Teriyakisås

Betyg 4.4 av 5.
252 personer har röstat
41
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1   vitlöksklyfta
1 dl  strösocker
1 1/4 dl  japansk soja
1 dl  vatten
1 1/2 msk  risvinäger
1 msk  färskriven ingefära
1 1/2 tsk  majsstärkelse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
252 personer har röstat

Kommentarer

Hej, jag undrar också om såsen går att frysa? Mvh Katarina

Katharina

2024-04-10

Hej Katharina! Ja, den går att frysa men kan bli lite grynig när man tinar den. Då är det bara att värma upp den, vispa och ev tillsätta lite mer majsstärkelse så blir den slät igen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-15

Går såsen att frysa?

Solveig

2024-02-17

Kan man dra ned till hälften socker?

Vlora

2024-01-21

Testa liknande recept

Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor
Betyg 4.4 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga