Teriyakisås
Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.
Ingredienser
ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag läser med förvåning att såsen bara håller minst en vecka i kylen. Vilken ingrediens menar ni inte skulle hålla i typ en månad eller två?? Och varför i kylen? Sojan håller ju månader i rumstemperatur och dessutom har ju såsen en skvätt vinäger i sig.
Monica
2024-08-30Super god , använder den alltid när jag wokar det som kylskåpet har att erbjuda
Anna
2024-05-15Enkel att göra, och god. Bra att servera till poke ball
Anna
2024-05-01