Teriyakisås

Betyg 4.4 av 5.
262 personer har röstat
45
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1   vitlöksklyfta
1 dl  strösocker
1 1/4 dl  japansk soja
1 dl  vatten
1 1/2 msk  risvinäger
1 msk  färskriven ingefära
1 1/2 tsk  majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
262 personer har röstat

Kommentarer

Jag läser med förvåning att såsen bara håller minst en vecka i kylen. Vilken ingrediens menar ni inte skulle hålla i typ en månad eller två?? Och varför i kylen? Sojan håller ju månader i rumstemperatur och dessutom har ju såsen en skvätt vinäger i sig.

Monica

2024-08-30

Super god , använder den alltid när jag wokar det som kylskåpet har att erbjuda

Anna

2024-05-15

Enkel att göra, och god. Bra att servera till poke ball

Anna

2024-05-01

Testa liknande recept

Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor
Betyg 4.4 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga