Teriyakisås
Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.
Ingredienser
ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, jag undrar också om såsen går att frysa? Mvh Katarina
Katharina
2024-04-10Hej Katharina! Ja, den går att frysa men kan bli lite grynig när man tinar den. Då är det bara att värma upp den, vispa och ev tillsätta lite mer majsstärkelse så blir den slät igen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-15Går såsen att frysa?
Solveig
2024-02-17Kan man dra ned till hälften socker?
Vlora
2024-01-21