Teriyakisås

63
17
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Skriv ut
Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1
vitlöksklyfta
1 dl
strösocker
1.25 dl
japansk soja
1 dl
vatten
1.5 msk
risvinäger
1 msk
färskriven ingefära
1.5 tsk
majsstärkelse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

My

1/24/2021

Enklaste och bästa receptet!

Caroline

12/21/2020

Detta recept är inte glutenfritt om man inte väljer glutenfri SOJASÅS i o m att äkta sojasås innehåller vete bl a...

Redaktionen ICAse

12/22/2020

Hej Caroline! Tack för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Ulrika

Bo

11/25/2020

Hej Skulle göra egen teriyakisås men hittade inte risvinsvinäger i butiken på linero är det nåt ni kan kolla upp.tacksam för svar Mvh Bo

Redaktionen ICAse

11/26/2020

Hej Bo! Prata gärna med personalen på din ICA så hjälper de dig att hitta risvinägern alternativt be de ta in den om den inte finns på din ICA. Hälsningar Elina

Testa liknande recept