UNDER 45 MIN | Medel

Ryggbiff i ugn

Ryggbiff i ugn passar för alla tillfällen och smaker. Men för att lyckas varje gång kan det behövas lite hjälp, så här får du en liten men naggande god ryggbiff-i-ugn-guide. Tips från coachen: välj svenskt kött, du kommer inte ångra dig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa biffen fri från eventuella hinnor. Krydda med salt och peppar.  
  3. Bryn biffen runt om i oljan i en stekpanna tills den fått fin stekyta. Tillsätt smöret och bryn ytterligare någon minut.  
  4. Lägg biffen i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen. Använd en digitaltermometer för rätt stektemperatur. Temperaturer: Blodigt/rare: 50-54˚C, medium/medium rare:  55-57˚C, medium välstekt/medium:  58–65˚C, välstekt /well-done:  70˚C.
  5. Ta ut köttet och linda in det i bakplåtspapper i minst 10 minuter innan det skivas.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g ryggbiff
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 849 kJ / 203 kCal