UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärslimpa i ugn

Prova detta recept på en saftig och smakrik köttfärslimpa i ugn smaksatt med citron och rotselleri. Köttfärslimpan är en riktig husmansklassiker som är lätt att laga till många istället för köttbullar. Servera gärna med nykokt potatis eller potatis i form av gratäng eller mos!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Köttfärslimpa med rotfruktsstomp, rårörda lingon och picklad broccoli.

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Blanda rotselleri, mjölk, havregryn, citronskal, senap, timjan, ägg, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter
  3. Blanda ner köttfärsen. Lägg i en smord form som rymmer ca 1 liter. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills den är genomstekt.

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl finriven rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 800 g nötfärs

Näringsvärde
Per portion

Energi 1117 kJ / 267 kCal