Enkel rödvinssås
En rödvinssås måste inte koka i evigheter för att bli mustigt god. Den här lättlagade rödvinssåsen får härligt smakdjup på bara en halvtimme. Såsen är en fin smaksättare till linser och kyckling, men passar också fint till biff, oxfilé och entrecôte.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
ca 3 dl
1 schalottenlök
1 morot
2 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk rårörsocker
1/2 dl balsamvinäger
4 1/2 dl rött vin
3 msk konc. kalvfond
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 dl vatten
ca 2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
En dag före festen
30 minuter före servering
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt1.8 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g
Kommentarer
Mycket god! Vår favoritsås till rött kött. Men jag hoppar över både vattnet och redningen.
Terese
2024-06-08Anväder lite mindre vin Och mer peppar,bra grundrecept
Trausti
2024-05-18Enkelt och jättegott!
Gabriella
2024-04-28