Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Ingredienser
5 dl
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Riktigt bra brunsås. Är numera den enda varianten vi kör här hemma. Blir lika bra med glutenfritt mjöl.
Pierre
2025-02-10I princip alla ingredienser jag gör med sky från stekpannan efter jag stekt köttet. Redning skakar jag ihop med kallt vatten och mjöl. Det tillsätter jag efter behov för konsistensen när såsen börjar bli färdig. Då blir det inga klumpar av mjölet.
Frank
2025-02-02Blev bara klumpar av såsen när mjölet åkte i. Var det för varmt?
Sebastian
2025-01-28