Brunsås

211
17
Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Skriv ut
Brunsås

Ingredienser

5 dl
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
vatten
1 1/2 msk
oxfond
1 dl
vispgrädde
1/2 msk
kinesisk soja
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på oxfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

211

Kommentarer

Madeleine

2021-03-08

När det står näringsvärde per portion, vad menas då mer exakt? Näringsvärden brukar vara per 100gram. En portion kan vara jättestor eller liten beroende på hur mycket en person brukar äta, så det är svårt att veta hur stor mängd ni menar per portion och hur många kcal man faktiskt äter... skulle vara bra att ha något att utgå från så man kan räkna ut maten

Redaktionen ICAse

2021-03-09

Hej Madeleine! Näringsvärdet är beräknat per dl på denna sås. Tyvärr syns den texten lite dåligt i receptet. Hoppas det underlättar när du ska beräkna din portion. Hälsningar Ulrika

Lars

2021-02-24

Använde vispgrädde i st f vatten så blev det HFLC-sås. På en höft ca 5% kolhydrater.

Hans

2021-01-26

Smakar jättegott men om du även lägger i chiliflan och chilipulver så höjs smakan en hel del. Hasse p4

Näringsvärde per portion

Energi 577 KJ / 138 kCal
Fett 12.8 g
Salt 1.94 g
Kolhydrater 3.6 g
Protein 2.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept