Brunsås
Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.
Ingredienser
5 dl
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Uteslöt salt och peppar och tog katarellfond istället. God sås till pommes och vegetariska delikatessbollar
Maja-stina
2024-09-26Fråga från en amatör som vill få förslag… Salt och peppar är efter behag, men önskar förslag på en mängd från någon! Tack!
Leif
2024-09-21Jättegod sås men hade mjölk i istället för vatten
Nathalie
2024-09-19