Brunsås

Betyg 4.1 av 5.
934 personer har röstat
48
Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Brunsås

Ingredienser

5 dl
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
934 personer har röstat

Kommentarer

Uteslöt salt och peppar och tog katarellfond istället. God sås till pommes och vegetariska delikatessbollar

Maja-stina

2024-09-26

Fråga från en amatör som vill få förslag… Salt och peppar är efter behag, men önskar förslag på en mängd från någon! Tack!

Leif

2024-09-21

Jättegod sås men hade mjölk i istället för vatten

Nathalie

2024-09-19

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

Gräddsås
Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falsk fläskfilé
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade kycklingben teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1214 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Wallenbergare med timjanrostade svartrötter
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilégryta med champinjoner
Betyg 4.5 av 5.
1360 personer har röstat
Under 45 min att tillaga