Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Värm tills redningen är ljusbrun. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på oxfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 puckar frys oxfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 577 kJ / 138 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer