Brunsås

Betyg 4.1 av 5.
904 personer har röstat
43
Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med frysta fondpuckar, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Brunsås

Ingredienser

5 dl
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
3 dl  vatten
1 1/2 msk  oxfond
1 dl  vispgrädde
1/2 msk  kinesisk soja
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på oxfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
904 personer har röstat

Kommentarer

Brukar göra denna vegansk med kantarellfond och oatley havregrädde. Väldigt gott!

Sara

2024-01-21

Otroligt gott! Man måste våga bryna smöret/mjölet- det är också det som ger djupet i såsen. Mums

Astrid

2023-12-13

Japansk soja istället för kinesisk och någon matsked rårörda lingon i så blev det bra. Alt följ receptet men ha i 1/2-1 dl grädde extra och flera matskedar rårörda lingon annars blir det på tok för salt :)

Anna

2023-10-29

Näringsvärde per portion

Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

Gräddsås
Betyg 3 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falsk fläskfilé
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade kycklingben teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wallenbergare med timjanrostade svartrötter
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1130 personer har röstat
Under 60 min att tillaga