Tiramisubanankaka
Baka en banankaka som är inspirerad av tiramisu! Här får den klassiska, saftiga kakan med banan, smak av tiramisuns kaffe och amaretto och toppas med en len frosting på mascarpone.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
12 bitar
3 mogna bananer
2 1/2 dl strösocker
175 g rumstempererat smör
2 ägg
3/4 dl kallt starkt kaffe
4 msk amaretto
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
smör till formen
Frosting
250 g mascarpone
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 1 msk kakao (att pudra över kakan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1720 KJ / 411 kCal
Fett20 g
Salt1.1 g
Kolhydrater49 g
Protein6 g
Kommentarer
Har aldrig varit med en sådan dålig kaka. Den vart oätlig och fick slängas. Jag har gjort många banankakor utan problem , men hur receptet är upplagt måste något vara fel när man börjar med att mosa banan, för att sedan ha i rumstempererat smör vilket redan där blir en konstig röra. Sedan äggen på det vart som en grumlig soppa. Hade både kaffe och Khalua som likör i och inget av det kom fram i kakan, ovanpå att den vart konstigt kompakt, lite hård och seg. Borde säkert vara 2 tsk bakpulver i istället för en när banan är i en smet, vilket jag också ansåg konstigt. Den smakade väldigt konstigt som om man hade haft någon grönsak i vilket gav en hemsk ton på allt Kan inte rekommendera denna kaka!
Therese
2024-10-26Jättegod kaka! 1/5 kryddmått bittermandelarom i stället för amaretto. Och halvsmält smör funkade också, för den som inte har tid att vänta på rumstempererat.
Anna-lena
2024-10-22