Kardemummakringlor

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
3
Kardemummakringlor

Ta klassikern kardemummabullar till nya höjder med detta recept på kringlor. Fyllningen av smör, kardemumma, strösocker och florsocker tillsammans med den något salta vetedegen gifter sig i harmoni. Det knastriga sockret på utsidan är pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Kardemummakringlor

Ingredienser

30 stora kringlor

Vetedeg

5 dl  kallt vatten
19 dl  vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl  strösocker
200 g  rumsvarmt smör
1 1/2 msk  mortlade kardemummakärnor
70 g  smulad färsk jäst
2 tsk  salt
1   ägg

Fyllning

300 g  rumsvarmt smör
2 msk  mortlade kardemummakärnor
2 dl  strösocker
1 1/2 dl  florsocker

Topping

100 g  smält smör
strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiska lite extra jobb men väl värt det! Blev kallad mästar bagare efter bjudit på kringlorna ska prova kanelsnäckorna också ! Verkligen skillnad att kalljäsa! En stor eloge till bagaren Daniel👍

Carina

2022-08-26

Fantastiskt goda bullar, Första bullarna någonsin som är riktigt goda även dagen efter. Tack!

Jeanette

2022-07-08

70 gram jäst … vore enklare med en mer konsumentvänlig mängd: 50 eller 100 gram, alltså ett eller två paket och övriga ingredienser utifrån det. Nu får jag räkna om hela receptet själv.

Minna

2022-05-26

Näringsvärde per portion

Energi1493 KJ / 537 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krämbulle
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wienerbröd
Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkringlor
Betyg 2.9 av 5.
229 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga