Kardemummakringlor
Ta klassikern kardemummabullar till nya höjder med detta recept på kringlor. Fyllningen av smör, kardemumma, strösocker och florsocker tillsammans med den något salta vetedegen gifter sig i harmoni. Det knastriga sockret på utsidan är pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
30 stora kringlor
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Fyllning
300 g rumsvarmt smör
2 msk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
Topping
100 g smält smör
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1493 KJ / 537 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiska lite extra jobb men väl värt det! Blev kallad mästar bagare efter bjudit på kringlorna ska prova kanelsnäckorna också ! Verkligen skillnad att kalljäsa! En stor eloge till bagaren Daniel👍
Carina
2022-08-26Fantastiskt goda bullar, Första bullarna någonsin som är riktigt goda även dagen efter. Tack!
Jeanette
2022-07-0870 gram jäst … vore enklare med en mer konsumentvänlig mängd: 50 eller 100 gram, alltså ett eller två paket och övriga ingredienser utifrån det. Nu får jag räkna om hela receptet själv.
Minna
2022-05-26