Crème brûlée-paj

12
6
Crème brûlée-paj

Är inte crème brûlée den ultimata efterrätten så säg! Prova en variant på den populära desserten i pajform och låt den krämiga fyllningen med smak av vanilj ta plats på en pajbotten. Avsluta på klassiskt vis med att bränna av socker på toppen för en gyllene och knäckig yta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Crème brûlée-paj

Ingredienser

ca 14 bitar

Botten

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 stort ägg (á ca 70 g)
strösocker (att bränna)

Fyllning

1 vaniljstång
4 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/3 dl strösocker
150 g äggulor (150 g motsvarar ca 7 st medium äggulor)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.

Gör så här

Tips

Har du ingen brännare? Sätt ugnen på 250°C övervärme/grill. Ställ in pajen högst upp och låt sockret smälta och få färg 1–3 minuter. Var försiktig så att pajkanten inte bränns.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anne-cherlotte

2021-11-04

Mumsfilibabba 😋

Ann

2021-10-25

Tyvärr skrev jag ut ert recept förra vecka och gjorde efterrätten i går, söndag på min dotters 30 års fest. Då det i receptet stod 15 dl mjölk förstår ni att resultatet blev lite annorlunda. Var i ugnen i över 3 timmar!!! Smaken var dock ok, men hälften av smeten fick inte plats i pajskalet och en hel del samlades på ugnsbotten. Jag vet vad jag måste göra efter jobbet ikväll. Ugnsrengöring står inte på toppen av önskesysslor. //Ann

Gunvor

2021-10-23

15 dl mjölk???

Redaktionen ICAse

2021-10-24

Hej Gunvor! Nej det ska inte vara så mycket mjölk, det räcker med endast 1,5 dl. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och har nu korrigerat i receptet. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept