Crème brûlée-paj

14
8
Crème brûlée-paj

Är inte crème brûlée den ultimata efterrätten så säg! Prova en variant på den populära desserten i pajform och låt den krämiga fyllningen med smak av vanilj ta plats på en pajbotten. Avsluta på klassiskt vis med att bränna av socker på toppen för en gyllene och knäckig yta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Crème brûlée-paj

Ingredienser

ca 14 bitar

Botten

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 stort ägg (á ca 70 g)
strösocker (att bränna)

Fyllning

1 vaniljstång
4 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/3 dl strösocker
150 g äggulor (150 g motsvarar ca 7 st medium äggulor)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.

Gör så här

Tips

Har du ingen brännare? Sätt ugnen på 250°C övervärme/grill. Ställ in pajen högst upp och låt sockret smälta och få färg 1–3 minuter. Var försiktig så att pajkanten inte bränns.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Frida

2021-12-29

Jag gissar på att vanilj stången ska lyftas bort??

Frida

2021-12-27

Funkar de o köpa färdig deg??

Redaktionen ICAse

2021-12-27

Hej Frida! Vi har inte provbakat med färdig deg men vi tror absolut att det funkar bra. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Anne-cherlotte

2021-11-04

Mumsfilibabba 😋