Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

30
17
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.

Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
100 g smör

Pannacotta

2 gelatinblad
1 vaniljstång
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
1 dl pistagenötter

Till garnering

1 ask färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka mynta

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Josefine

2022-03-22

God och roligt att servera pannacotta på annat sätt än i glas. Dock lite för mjäkig i smaken för vår del, kommer nog testa att addera passionsfrukt eller liknande till nästa gång.

Mats

2022-01-02

Fantastiskt god. Choklad botten bryter bra med pannacottan och hallonen ger pricken över i med sötman. Kan starkt rekommenderas

Måns

2022-01-01

Instämmer till fullo med föregående kommentar; "Jättehårt pajskal, den sk pannacottan blev rinnig och trist. Absolut inte värt 1 minut av min tid."

Redaktionen ICAse

2022-01-04

Hej Måns! Vi har nu redigerat i receptet och pajskalet kan med fördel läggas direkt i formen innan det kyls ner. Då blir det smidigare. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept

Chokladmoussetårta
Hallontårta
Påsktårta med hallon
Rice Krispies-tårta
Midsommartårta