Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

17
11
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.

Skriv ut
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

2 1/4 dl
vetemjöl
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
kakao
100 g
smör

Pannacotta

2
gelatinblad
1
vaniljstång
100 g
vit choklad
4 dl
vispgrädde
1 dl
pistagenötter

Till garnering

1
ask färska hallon (à 125 g)
1/2
kruka mynta

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Christina

2021-02-20

Jag hittade inga prisvärda färska hallon så jag tog färska blåbär istället. Fungerade hyggligt men tror just hallon blir det bästa. Annars mycket god, snygg och uppskattad av gästerna!

Redaktionen ICAse

2021-02-22

Hej Christina! Kul att höra att pajen var god och uppskattad! Har du sett att det finns Basic frysta hallon i frysdisken? De passar perfekt till bakning och är mycket prisvärda. Titta gärna efter dom nästa gång du handlar! Hälsningar Elina

Ulrika

2021-02-17

Vad kan jag ta istället för gelatin?

Redaktionen ICAse

2021-02-18

Hej Ulrika! Du kan byta gelatin mot agar agar i detta recept. Lycka till och hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Johanna

2021-01-01

Ska degen vara liksom torr smulig? Jag tog i dubbla smör för jag tyckte det såg så torrt ut, men det kanske skulle vara så? Gott var det iaf!

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Johanna! Ja, degen blir torr och smulig först men man ska arbeta degen så att den går ihop. 😊 Men kul att höra att det var gott! Hälsningar Elina

Testa liknande recept