Kladdkakebollar

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Kladdkakebollar

Med färdig kladdkaka kan du enkelt göra dessa delikata små kladdkakebollar som är försvinnande goda. Rulla bara bollar av kladdkaka, låt stelna i frysen och doppa sedan i smält, mörk choklad. Strö över salt, nötter, sesamfrön eller valfri topping! 

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Kladdkakebollar

Ingredienser

14 st
1 färdig kylskåpskall kladdkaka (à 400 g)
100 g mörk choklad (55% eller 70%)

Topping

flingsalt
sesamfrön
rostade hackade nötter (eller se tips)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Använde Frödinge kladdkaka och hade den så pass kall så mina händer gjorde ont, trots detta var det mycket kladdigt. Det var gott men det var inte värt jobbet tyvärr.

Lovisa

2024-10-26

Gott! Men lite för kladdigt att göra. 100 g choklad räckte inte till alla bollar. Tur att vi köpte 200 g.

Elena

2024-10-24

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck utan topping.
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Chokladbollar premium
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel chokladmousse utan ägg
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit chokladtryffel i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötboll
Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladdoppat godis
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladkex med torkad frukt och nötter
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga