Kladdkakebollar
Med färdig kladdkaka kan du enkelt göra dessa delikata små kladdkakebollar som är försvinnande goda. Rulla bara bollar av kladdkaka, låt stelna i frysen och doppa sedan i smält, mörk choklad. Strö över salt, nötter, sesamfrön eller valfri topping!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
14 st
1 färdig kylskåpskall kladdkaka (à 400 g)
100 g mörk choklad (55% eller 70%)
Topping
flingsalt
sesamfrön
rostade hackade nötter (eller se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck utan topping.
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer
Använde Frödinge kladdkaka och hade den så pass kall så mina händer gjorde ont, trots detta var det mycket kladdigt. Det var gott men det var inte värt jobbet tyvärr.
Lovisa
2024-10-26Gott! Men lite för kladdigt att göra. 100 g choklad räckte inte till alla bollar. Tur att vi köpte 200 g.
Elena
2024-10-24