Mazarinhallongrotta
I det här receptet har vi kombinerat de två fikafavoriterna mazarin och hallongrotta till en mazarinhallongrotta där en deg med smak av mandelmassa och vanilj får sällskap av söt hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
12 st
200 g mandelmassa
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
125 g rumstempererat smör (+ extra till plåten)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
ca 1 dl hallonsylt
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater26 g
Protein6 g
Kommentarer
Har testat med diverse syltar och marmelader här hemma och det blir dundergott varje gång! Till jul ska jag tillsätta saffran i smeten och ha apelsinmarmelad som fyllning :D
Ida
2024-11-21Enkla att göra och supergoda. Jag är överraskad, brukar sällan lyckas med bakning.
Pia
2024-10-29Så himla gott! Tog rödvinbärsmarmelad (som ändå ingen åt) och det blev så bra!
Leena
2024-10-28