Morotsrulltårta

75
21
Morotsrulltårta

Prova morotsrulltårta – som en klassisk morotskaka men i form av en rulltårta! Lika fin som ljuvligt god, med tunna lager av saftig morotskaka varvade med frisk frosting med färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Morotsrulltårta

Ingredienser

ca 10 bitar
2 dl
finrivna morötter (2 dl motsvarar ca 2-3 morötter)
2
ägg
2 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
vaniljsocker
1 tsk
malen kanel
1/2 tsk
malen ingefära
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
bakpulver
3/4 dl
neutral rapsolja

Frosting

75 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
300 g
färskost

Till servering

florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Christine

2021-04-15

Underbart gott!!

Lisa

2021-04-12

Svar till Malin: När jag hade lektioner i hemkunskap för sisådär 100 år sedan fick vi rulla ihop kakan med hjälp av en fuktig kökshandduk. Nuförtiden tycker jag att det går bra att hålla ihop kakan med bakplåtspappret när man rullar ihop den. Viktigt också att inte ta för mycket mjöl eller grädda kakan för länge för då blir det torr och spricker lättare vid ihoprullningen. Lycka till! Hälsningar Lisa

Malin

2021-04-11

Jag byter ut ca hälften av kanelen till kardemumma och citronzest är givet i fyllningen. Men jag får aldrig en rulltårta att fortsätta vara hel när jag rullar ihop den. Någon som har tips?

Näringsvärde per portion

Energi 1557 KJ / 372 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 38 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept