Bild laddas
Med eller utan alkohol

Festligt i glasen

En fräsch drink är en riktig partyhöjare. Det är både roligt och enkelt att blanda sina egna drinkar på festen. Här blir färska frukter, söta juicer och bubbliga drycker till festliga och läskande goda törstsläckare – med eller utan alkohol!
Fint väder? Passa på och bjud in till trädgårdsfest

Drinkar som funkar både med och utan alkohol är riktiga vinnare. I många fall är det bara att utesluta alkoholen i ett klassiskt recept för att få en alkoholfri drink. I vissa drinkar kan det däremot vara gott att ersätta alkoholen med något annat. Alkoholfritt bubbel, ginger ale eller sodavatten passar bra i stället för mousserande vin och en skvätt koncentrerad juice, bara inte för söt, kan användas i stället för starksprit.

Där vin, öl eller cider ingår går det att byta ut mot alkoholfritt dito, eller vice versa. Häll upp drinkarna i vackra karaffer och dekorera med färska frukter, skivad lime, citron eller apelsin och färska örter. Rejält med is behövs – räkna med cirka fem kilo till 40 drinkar! 

>>Viktigast när det gäller att lyckas med sin alkoholfria drink är att dra ner på sockret och i stället öka på med syra, som lime- eller citronjuice. Sylvain ”Sly” Suzeau, bartender<<

Här hittar du alla våra recept på drinkfavoriter som lämpar sig utmärkt att servera som välkomstskål, fördrink eller hela festen igenom – och natten lång. Eller varför inte som svalkande törstsläckare en varm sommardag.

En drink upphälld i fina karaffer är ett käckt och snyggt sätt att servera läskande dryck till många. Då kan gästerna förse sig när de själva behagar. Blanda en del utan alkohol och garnera sedan den alkoholfria bålen annorlunda så att det går att se skillnad. Sätt en liten skylt vid de olika varianterna så att gästerna väljer rätt drinkalternativ. 

5 läskande drinktips
  • Samla olika karaffer och fyll upp med olika drycker, även vatten smaksatt med exempelvis gurka, äpple, apelsin eller citron.
  • Pimpa glasen med sockerkant. Frys in glasen, ta ut och gnugga kanten med lime och doppa i socker. Det ger drinken en lyxig känsla.
  • Håll reda på glasen med olika glasmarkörer. Det finns en rad färdiga varianter att köpa. Eller trä små pärlarmband och sätt fast runt glasets fot.
  • Låt innehållet i drinken gå igen i garneringen, som bitar av färsk melon till en drink med melonsmak. Färska örter är också snyggt att garnera med.
  • Presentera drinkarna på ett målande sätt. Skriv skyltar som du sätter intill de olika drinkarna. 
Friska törstsläckare

Svalkande och törstsläckande recept på sommarbål

Läskande recept med favoritsmakerna rabarber, fläder, jordgubb, hallon och persika.
Bild laddas
Hur mycket går det åt?

Beräkna drycken till festen!

Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.
Bild laddas
Nyårsskål utan alkohol

Nyårsskål utan alkohol

Alkoholfria drycker och drinktips till såväl nyårsmeny som till nyårsfest.
Bild laddas
Gott nytt år

Sprakande och goda drinkrecept

Skåla in det nya året med en bubblig och festlig drink.
Bild laddas
Fixa festen!

Gör en dryckesbuffé till festen

Samla vin, öl och alkoholfria alternativ och låt gästerna förse sig själva från buffén.
Bild laddas
Tjusigt skare va!

Dekorera drinken

Tips för hur du dekorerar fredagsdrinken hemma för att den ska kännas extra lyxig.
Bild laddas
Sofias spaning

Grapefrukt mocktail

Fyll glasen med en festlig alkoholfri drink perfekt att skåla in det nya året med!
Bild laddas
Drinkinspiration

Sommardrinkar 2023

Alkoholfri GT, French 75 eller isglassdrink med gurka. Här är årets sommardrinkar 2022!
Bild laddas
Gott i glaset

Vinterns drinkar!

Gott i glasen utan alkohol. Här bjuder vi på några riktiga törstsläckare.
Bild laddas