ÖVER 60 MIN | Enkel

Iskaffe med kondenserad mjölk och choklad

Gör en svalkande och söt iskaffe med smak av choklad! Kallbryggt kaffe med kakao, kondenserad mjölk och vanlig mjölk blir en läskande iced mocha kaffe, perfekt när du behöver en koffeinkick under soliga dagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Blanda kaffet med vatten och kakaon i en burk. Rör runt och sätt på ett lock. Låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn.
  2. Dag 2: Sila genom ett kaffefilter eller en silduk.
  3. Blanda med vatten.
  4. Häll upp i fyra glas med mycket is. Blanda kondenserad mjölk och mjölk och häll i glasen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Dag 1
  • 1 dl malet kaffe
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kakao
Dag 2
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl kondenserad mjölk
  • 3 dl mjölk
  • is