Fixa festen!

Bjud på kul dryckesbuffé

Ordna en generös dryckesbuffé till festen och låt gästerna förse sig själva med öl, vin eller alkoholfritt - eller servera varandra nya, spännande drinkar. Socialt, avslappnat och smidigt!
Tips! Tänk såhär när du ska beräkna dryck till festen.

Drycker för alla

En väl tilltagen dryckesbuffé erbjuder något för alla smaker. Med dryckesroade gäster kan det vara värt att välja både ett lätt och ett kraftfullt rött vin, ett friskt och fruktigt vitt vin och kanske ett som är lite fylligare. Flera sorters öl brukar också vara uppskattat – från ljus lager till fyllig ale och kanske en stout. Flaskor med skruvkork eller bag-in-box är bra när folk tar dryck vid olika tillfällen.

Alkoholfria drycker

Se till att ha flera alkoholfria alternativ och inte bara saft och läsk! Både alkoholfritt öl, vin och någon trevlig äppelmust eller torrare cider gör det festligt för alla – och kvaliteten i dag är bättre än någonsin. Färgglada drinkar kan också göras alkoholfria. Uteslut bara alkoholen, eller byt ut den mot koncentrerad juice, så kan alla skåla flott. Om det är barn med på festen är det trevligt att ställa fram olika drickor så att även de små kan blanda skojiga drinkar.

Sätt smak på vattnet

Eget smaksatt vatten är praktiskt och ekonomiskt. Det räcker med några klyftor lime eller citron och myntablad för att festa till ditt vanliga kranvatten. Låna olika kannor och karaffer av vänner och bekanta. Många äger annars en sodamaskin, så hör dig för.

Håll drycken kyld

På en dryckesbuffé är isen ett viktigt inslag, både för att hålla drycken väl kyld hela festen och för att göra drinkarna svalkande goda. Häll vatten och rikligt med is i en stor skål eller balja och förvara drycker på flaska i den. 

Frys in egna isbitar med bär i, det ser vackert ut i drinken och är garanterat poppis hos barnen. Frysta vindruvor är ett annat kul sätt att hålla drycken kall.

Godaste drinkarna till buffén

Drinkar utan alkohol

 1. Alkoholfri gin och tonic

  1. Alkoholfri gin och tonic

  Betyg 3.5 av 5.
  19 personer har röstat
  Receptet har 3 kommentarer.

  Alkoholfri gin och tonic med den perfekta smaken av gin som du får av enbär, korianderfrön och svartpeppar. Blanda med tonic och massor av is. Servera din alkoholfria GT i vackra glas, gärna med en limeskiva.

  Alkoholfri gin och tonic
 2. Pim Jao

  2. Pim Jao

  Betyg 5 av 5.
  2 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Denna söta och alkoholfria drink är perfekt en varm sommardag. Snabbt och enkelt gör du din läskande Pim Jao med söta bär, is och läsk som du gör extra lyxig med ett grönt myntablad!

  Pim Jao
 3. Hemgjord ginger beer

  3. Hemgjord ginger beer

  Betyg 3 av 5.
  52 personer har röstat
  Receptet har 6 kommentarer.

  Med 5 ingredienser, lite förberedelse och en timme i kylskåp så kan du snart stoltsera med din hemmabryggda ginger beer. Kryddig, svalkande och helt alkoholfri.

  Hemgjord ginger beer
 4. Virgin Mary

  4. Virgin Mary

  Betyg 5 av 5.
  1 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Klassiska Bloody Mary utan alkohol, ja då kallas drinken Virgin Mary. Lika god, lika kryddig utan alkohol men med alla klassiska ingredienserna. Tomatjuice, tabasco, lite citronsaft, naturligtvis Worcestershiresås och sellerisalt. Bara att skaka ihop och servera.

  Virgin Mary
 5. Aperitivo

  5. Aperitivo

  Betyg 4.8 av 5.
  10 personer har röstat
  Receptet har 1 kommentarer.

  Den här alkoholfria drinken med blodgrapejuice, svartvinbärssaft och rosmarin passar perfekt att servera till minglet eller som fördrink tillsammans med småplock som ost och chark.

  Aperitivo

Drinkar med alkohol

 1. Seabreeze-bål

  1. Spara tid! Vodkadrink för många

  Betyg 2.6 av 5.
  453 personer har röstat
  Receptet har 3 kommentarer.

  Kicka igång festen med en fruktig drink. Men istället för att blanda en drink i taget blandar du den här i en stor bål dagen innan och låter stå i kylskåpet. Det gäller att göra det lätt för sig, värdar och värdinnor ska också hinna ha kul!

  Seabreeze-bål
 2. Fläderspritzer

  2. Fläderspritzer

  Betyg 4.6 av 5.
  20 personer har röstat
  Receptet har 1 kommentarer.

  Denna spritzer är en läskande och somrig drink som passar perfekt i skuggan en solig sommardag. Med lime, mynta, hallon, fläder och vitt vin innehåller den allt som behövs för att utses till sommarens bästa törstsläckare!

  Fläderspritzer
 3. Sangria

  3. Sangria

  Betyg 4.7 av 5.
  3 personer har röstat
  Receptet har 1 kommentarer.

  Lätt att göra och gott blir det med hemmagjord sangria. Den klassiska spanska vindrinken. Koka upp apelsinjuice med kanelstång och socker, låt det svalna. Blanda sedan frukt, rött fruktigt vin och precis vid servering av din sangria fyller du på med isbitar och citronläsk.

  Sangria
@tidningenbuffe

Festligt i glasen

Inspireras av våra läskande drinkar. Med enkla knep kan du blanda drinkar som alla kan njuta av, även de som dricker alkoholfritt.

Våra läskande drinktips

Artiklar (1557)

Tjusigt skare va!

Dekorera drinken

Tips för hur du dekorerar fredagsdrinken hemma för att den ska kännas extra lyxig.

Nyårsskål utan alkohol

Nyårsskål utan alkohol

Alkoholfria drycker och drinktips till såväl nyårsmeny som till nyårsfest.

Trendigt och hälsosamt

Alkoholfria drycker

Du som vill skåla i alkoholfritt – se våra goda och nyttiga alkoholfria drycker.

Gott i glaset

Vinterdrinkar

Vill du imponera på dina gäster? Bjud på riktigt goda vinterdrinkar! Vi har samlat både varma och kalla drinkar som passar perfekt att bjuda på i vinter! Vad sägs om Irish coffee eller white russian?