Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Salamichips

Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg salamiskivorna på bakpappersklädda plåtar (utan att de nuddar varandra). Ställ in i ugnen 8-10 minuter, tills de är krispiga. Låt svalna.
  3. Blanda smetana med citronskal, salt och peppar. 
  4. Lägg salamichipsen på ett fat. Klicka på smetana. Strö över rosépeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är per styck.

Ingredienser

Portioner: ca 35 st
  • 35 tunna skivor salami (t ex. milano)
  • 1 1/2 dl smetana
  • 1 msk citronskal
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 315 kJ / 75 kCal