Salamichips
Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
ca 35 st
35 tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl smetana
1 msk citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
krossad rosépeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per styck.
Energi315 KJ / 75 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.4 g
Protein2 g
Kommentar
Jag använde Ica egna skivade Milano-salami. Efter sex minuter var skivorna krispiga men smakade bara bränt kött och salt.
Valter
2024-05-17