Salamichips

23
0
Salamichips

Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Salamichips

Ingredienser

ca 35 st
35
tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl
smetana
1 msk
citronskal
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
-
krossad rosépeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 75 kCal
Fett 7 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 0.4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept