Salamichips

Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
1
Salamichips

Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Salamichips

Ingredienser

ca 35 st
35 tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl smetana
1 msk citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
krossad rosépeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat

Kommentar

Jag använde Ica egna skivade Milano-salami. Efter sex minuter var skivorna krispiga men smakade bara bränt kött och salt.

Valter

2024-05-17

Näringsvärde per st

Näringsberäkningen är per styck.
Energi315 KJ / 75 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Salamifylld kyckling
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade snittar
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med steklök och körsbärstomater
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med salami, mozzarella och rucolasallad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med oliver och majs
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto, parmesan & salamipizza
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga