Salamichips

Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
0
Salamichips

Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Salamichips

Ingredienser

ca 35 st
35   tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl  smetana
1 msk  citronskal
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
krossad rosépeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är per styck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi315 KJ / 75 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Fylld brieost
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktiga munsbitar
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salamifylld kyckling
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med oliver och majs
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade snittar
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga