Smördegssnurror med lingon och brie
Smördegssnurror är det perfekta drinktilltugget – enkla att tillaga, goda att äta, vackra att servera och går att förbereda innan kalaset. I det här receptet har vi fyllt snurrorna med syrliga lingon, salt brieost och knapriga valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 30 snittar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
200 g brieost
1 dl hackade valnötskärnor
1 dl frysta lingon
1 - 2 msk flytande honung
flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Gör smördegssnurrorna i förväg, de håller ett par dagar i kylen. Värm på snurrorna i mitten av ugnen i 175°C ca 3-5 minuter vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej! Man kan väl lika gärna ta färska lingon?
Agneta
2024-09-06Hej Agneta! Ja, det går såklart bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-06Godaste snacksen. Hade hackade mandel i och det funkade bra
Annika
2023-01-08Hej! Går det att byta frysta lingon mot frysta vinbär?
Erjena
2022-12-20