Smördegssnurror med lingon och brie
Smördegssnurror är det perfekta drinktilltugget – enkla att tillaga, goda att äta, vackra att servera och går att förbereda innan kalaset. I det här receptet har vi fyllt snurrorna med syrliga lingon, salt brieost och knapriga valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 30 snittar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
200 g brieost
1 dl hackade valnötskärnor
1 dl frysta lingon
1 - 2 msk flytande honung
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag tyckte smördegssnurrorna var ganska smaklösa. Följde receptet exakt, nästa gång blir det mer honung och salt på.
Åsa
2024-11-23Kan man göra dem dagen innan och värma på lite innan de serveras?
Inger
2024-10-22Hej Inger! De går bra att förbereda dagen innan och värma på innan servering. 😊 Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-28Hej! Man kan väl lika gärna ta färska lingon?
Agneta
2024-09-06Hej Agneta! Ja, det går såklart bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-06