Smördegssnurror med lingon och brie

Smördegssnurror är det perfekta drinktilltugget – enkla att tillaga, goda att äta, vackra att servera och går att förbereda innan kalaset. I det här receptet har vi fyllt snurrorna med syrliga lingon, salt brieost och knapriga valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
ca 30 snittar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
200 g brieost
1 dl hackade valnötskärnor
1 dl frysta lingon
1 - 2 msk flytande honung
flingsalt
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Hur mycket honung ska man ha på varje snurra egentligen? Finns inget mått på det. Gör dom för andra gången nu, jättegoda! Använder mig av färdig Smördeg glutenfri dock.
Robert
2025-01-05Hej Robert! Man ringlar bara lite honung på varje smördegssnurra, det är lite svårt att säga exakt i mängd. Ett tips är att provsmaka sig fram. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-06Jag tyckte smördegssnurrorna var ganska smaklösa. Följde receptet exakt, nästa gång blir det mer honung och salt på.
Åsa
2024-11-23Kan man göra dem dagen innan och värma på lite innan de serveras?
Inger
2024-10-22Hej Inger! De går bra att förbereda dagen innan och värma på innan servering. 😊 Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-28