Kex med färskost och gräslök och olika topping
Snabbt och enkelt tilltugg som passar att servera året runt. Rör ihop gräslök och färskost. Bred krämen på goda kex och lägg på din favorittopping. Servera omgående, så att kexen inte hinner bli mjuka.
Ingredienser
ca 25 st
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka persilja
1 förp cream cheese (färskost, à 200 g)
salt
svartpeppar
1 förp salta kex (à ca 100 g)
Toppingförslag
kallrökt lax i strimlor och dill
stenbitsrom och dill
strimlad rökt skinka och rostad lök
rökt korv och persilja
ädelost i skivor och valnötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen och toppingen.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och glutenfri topping.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese och laktosfri topping.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cream cheese till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ och välj mjölkproteinfri topping.
Gör äggfri: välj äggfria kex.
Näringsvärdet är beräknat per st utan topping.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi179 KJ / 43 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer