Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Nyckelhålsmärkta recept!
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Lyxa till vardagen genom att tillaga denna utsökta fiskrätt! Laxen fylls med fetaost och lite basilika och steks i ugn, vilket gör den härligt läcker och smakrik. Servera med sötsyrlig tomatsallad, kokt potatis och balsamsirap.
Det indiska köket bjuder på många smaker, men även hälsofördelar. I denna kycklinggryta får superkryddor som gurkmeja, koriander, ingefära, vitlök, och kardemumma samsas med både linser och yoghurt.
Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.
En lätt och god soppa med smak av vita bönor, tomat och basilika. Soppan passar utmärkt som lätt lunch. För ett mer mättande resultat så kan du servera soppan tillsammans med en rejäl smörgås och en sallad vid sidan av.
Här bjuds på kycklinglår med livlig plommonsås och syrliga morötter som tillbehör. En rätt som är smaklökarnas favorit. Plommon mixas med vitlök, ingefära, sweet chili, apelsinsaft, soja och vinäger till en krämig sötaktig sås, perfekt ihop med morötterna. Avnjut ihop med kyckling och ris.
Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!
Lakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Kylskåpsrensning
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Fira mamma
Inspireras av dessa recept fulla av kärlek och nyttigheter!
Fettisdagen
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Tänk så här!
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
ICA-dietisten tipsar!
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!
Grönt är skönt!
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
ICAs dietist tipsar!
Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.