Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma

99
14
Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma

Det indiska köket bjuder på många smaker, men även hälsofördelar. I denna kycklinggryta får superkryddor som gurkmeja, koriander, ingefära, vitlök, och kardemumma samsas med både linser och yoghurt.

Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön peppar (chili)
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 tsk kummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt och peppar
2 dl torkade röda linser
ca 400 g krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt

Till servering

260 g naanbröd
persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Åsa

2022-09-20

Älskar detta recept, kommer tillbaka till det gång efter gång år efter år! Använder Spiskummin istället för kummin och extra ingefära. Fungerar även bra som vegetarisk rätt med en god citron- eller myntayoghurt till, eller grillad halloumi!❤️

Jonas

2022-02-17

Man ska ha i ingefära med löken eller?

Anders

2020-11-06

I ingredienser står det inget om chili

Redaktionen ICAse

2020-11-13

Hej Anders! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i ingredienslistan att produkten grön peppar är en chili. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 646 kCal
Fett 19 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden