Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma
Det indiska köket bjuder på många smaker, men även hälsofördelar. I denna kycklinggryta får superkryddor som gurkmeja, koriander, ingefära, vitlök, och kardemumma samsas med både linser och yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön peppar (chili)
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 tsk kummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt
peppar
2 dl torkade röda linser
ca 400 g krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt
Till servering
260 g naanbröd
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 646 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Jag använder som många andra spiskummin istället för kummin. Delar också kycklingen i små munsbitar och steker. Perfekt som matlåda i kombination med ris.
Maria
2024-08-14Jättegott och enkelt. Det blir fler gånger.
Annica
2024-02-14Supergott!! Delade på kycklingen i skivor, hade bara persilja ovanpå. Blir fler gånger
Doris
2024-01-24