Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Salsa verde är supergott, och sätter verkligen guldkant på vilken rätt som helst. Smakerna från dijonsenap, vitlök, persilja, kapris och vitlök binder ihop de rostade rotfrukterna med bönorna och ärtskotten perfekt. Hoppas det ska smaka!
Teriyakikyckling gör du enkelt själv med färdig teriyakisås och kycklingfilé. Slänger du dessutom ner lite söt minimajs i pannan blir barnen extra glada. Servera kycklingen med ris och babyspenat och kanske lite rostade sesamfrön, om du har tid.
Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!
Gör din pasta krämig med en paprikaröra gjord på havrebaserad grädde! Rätten får både sälta och sötma från den grillade paprikan, och mild krämighet från havregrädden. Tuggmotståndet hittar du i linserna och de nötiga pumpafröna som strös över mot slutet innan servering.
Stekt lax serveras med en läcker kräm av majs, mynta och vitlök. Strimlad salladslök och tärnad tomat ger en saftig och smakrik bulgur som blir perfekt till laxen och myntakrämen. Både hälsosamt och gott.
En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade fisk med rostad potatis. Fisken får ett täcke av senap, ströbröd samt olja innan den tillagas i ugnen. Där blir den perfekt gyllenbrun innan det är dags för servering ihop med tillbehör som potatis, tomat och en gräddfilsås.
Ett utmärkt sätt att smaksätta en gryta är att ha i stekt aubergine! Och vad passar bra till aubergine, om inte en tomatbaserad sås? Låt kycklingen sjudas klart i såsen för att suga åt sig smak, och servera grytan med potatis och en krispig sallad.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.