Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Nyckelhålsmärkta recept!
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.

Lax är en riktig vardagshjälte när du vill äta proteinrikt och gott. Här i en färgglad fusion med quinoa, spenat och rostade grönsaker, toppad med syrlig rödlökskvarg.

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad är en imponerande och mycket välsmakande måltid. Saftiga kycklingfiléer steks, eller grillas, i lite matfett och serveras tillsammans med nykokt ris och en festlig sallad av tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Passar både till fest och vardag!

Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp är en tilltalande middagsmåltid med både fisk och grönt. Rosta grönsakerna i ugn ca 25 minuter, lägg fisken ovanpå och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Strö över persilja och servera med en klick svalkande yoghurt och hårt bröd.

Underbart sköna, gröna biffar hittar du här. Gjorda på gröna ärtor, cannelinibönor och med smak av oregano och sambal oelek får du ett par smakrika och mättande biffar. Äts tillsammans med rostad sötpotatis och en krämig avokadoröra.

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat tillsammans med nykokt pasta är en enkel och förträfflig rätt. Såsen får sin fina smak då saffran sauteras med vitlök och chili där det sedan får sjuda i vitt vin för att dra till extra smak.

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Om du älskar indisk mat kommer denna dhal med koriander och tomat bli en favorit. Kryddor som chili, curry, kardemumma och kanel fräses försiktigt ihop med vitlöken och sätter grunden för denna färgstarka rätt. I Indien är måltiderna en gudomlig konst, så samla vänner eller familj och njut av en smakresa.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Nyttigare vardag
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Kylskåpsrensning
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Fira mamma
Inspireras av dessa recept fulla av kärlek och nyttigheter!
Fettisdagen
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Tänk så här!
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
ICA-dietisten tipsar!
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!
Grönt är skönt!
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
Ät som en viking
Nordisk mat är riktigt nyttig. Lär dig om vingingakosten och hur den påverkar hälsan.