Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter
Här bjuds på kycklinglår med livlig plommonsås och syrliga morötter som tillbehör. En rätt som är smaklökarnas favorit. Plommon mixas med vitlök, ingefära, sweet chili, apelsinsaft, soja och vinäger till en krämig sötaktig sås, perfekt ihop med morötterna. Avnjut ihop med kyckling och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
salt
svartpeppar
Plommonsås
10 katrinplommon
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 apelsin
1 msk sweet chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
2 msk sesamfrö
Tillbehör
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Morotssallad
2 morötter
1/2 msk ättika 12 %
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2344 KJ / 559 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer