Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter

40
0
Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter

Här bjuds på kycklinglår med livlig plommonsås och syrliga morötter som tillbehör. En rätt som är smaklökarnas favorit. Plommon mixas med vitlök, ingefära, sweet chili, apelsinsaft, soja och vinäger till en krämig sötaktig sås, perfekt ihop med morötterna. Avnjut ihop med kyckling och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår
salt och svartpeppar

Plommonsås

10 katrinplommon
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 apelsin
1 msk sweet chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
2 msk sesamfrö

Tillbehör

4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 ask solrosskott (à 100 g)

Morotssallad

2 morötter
1/2 msk ättika 12 %
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pensla på lite plommondressingen på kycklingen när det återstår 5 minuter av stektiden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2344 KJ / 559 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 73 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden