Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa
Lakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
380 g kokta kikärtor
380 g kokta vita bönor
300 g majskorn
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
2 msk majsstärkelse
1 dl riven ost
salt
peppar
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 gurka
4 tomater
1 rödlök
1 lime
2 msk olja
65 g salladsmix
1 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2127 KJ / 508 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater66 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tips, använd kikärtsspadet istället för ägg, då som många säger att biffarna inte höll ihop
Sophia
2022-11-29Jag råkade grovmixa även majsen men det blev bra ändå. Testade först att föra 4 biffar med standardreceptet och som många andra skriver så håller inte biffarna ihop så bra. På den resterande smeten drog jag i ett ägg samt en till matsked med majsmjöl. De sista biffarna höll ihop bättre!
Emma
2022-03-14Jättegod smak men håller ihop EXTREMT dåligt och är väldigt lösa. Nästa gång provar vi med ägg.
Rakel
2020-12-01