Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

36
7 Klimatsmart
Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

Lakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta kikärter
380 g
kokta vita bönor
300 g
majskorn
1/2
kruka persilja
1 tsk
sambal oelek
2 msk
majsstärkelse
1 dl
riven ost
-
salt och peppar
4
port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2
gurka
4
tomater
1
rödlök
1
lime
2 msk
olja
65 g
salladsmix
1 dl
matyoghurt (10%)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Rakel

12/1/2020

Jättegod smak men håller ihop EXTREMT dåligt och är väldigt lösa. Nästa gång provar vi med ägg.

Maria

1/28/2014

Håller ihop dåligt när man steker dem. Annars goda. Hade 2 tsk sambal annars blir det mesigt.

Fredrik

1/27/2014

Hur gör man för att de ska hålla ihop bättre? Mjöl? Kan ägg funka?

Näringsvärde per portion

Energi 2127 KJ / 508 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept