UNDER 45 MIN | Medel

Fisk- och räkpasta

Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.
  4. Häll av räkorna i en sil, men spara lagen.
  5. Fräs purjolöken i oljan i en kastrull och rör i chilisåsen. Sänk värmen och rör i tomaterna och lagen från räkorna, sjud någon minut.
  6. Skär fisken i mindre bitar och vänd ner den i tomatsåsen. Låt sjuda under lock i 3 minuter.
  7. Hacka basilikan. Smaka av såsen med salt och peppar och rör i räkorna och basilikan. Låt såsen bli varm, men koka inte, då blir räkorna sega.
  8. Servera pastan med fisk- och räksåsen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaksätt gärna såsen med sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fullkornsspaghetti)
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 170 g räkor i lake
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 msk chilisås
  • 1 burk körsbärstomater (à 390 g)
  • 400 g torsk
  • 20 g färsk basilika
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept