Fisk- och räkpasta

7
0
Fisk- och räkpasta

Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Fisk- och räkpasta

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fullkornsspaghetti)
1/2
purjolök (à ca 300 g)
170 g
räkor i lake
1 1/2 msk
olja
2 msk
chilisås
1
burk körsbärstomater (à 390 g)
400 g
torsk
20 g
färsk basilika
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 445 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept