Fisk- och räkpasta
Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fullkornsspaghetti)
1/2 purjolök (à ca 300 g)
170 g räkor i lake
1 1/2 msk olja
2 msk chilisås
1 burk körsbärstomater (à 390 g)
375 g torsk
20 g färsk basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 445 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker den var helt ok. Men med extra salt peppar och chili.
Sofia
2022-08-27Usch! Inte alls gott faktiskt. Nog det äckligaste jag lagat från ICAs recept. Första kommentaren här faktiskt, men kände att jag va tvungen.
Christoffer
2022-08-26Jättegott! Hela familjen med mindre barn gillade rätten. Blir extra gott med tex surdegsbaguette till.
Finn
2022-08-26