Ge den klassiska semlan en hälsotwist genom att göra små semlor, baka med fullkorn eller testa en smarrig raw semla. Med våra tips gör du enkelt en lite nyttigare semla.
Här hittar du alla våra
recept på semlor.
Genom att göra det goda lite nyttigare gör du enkelt dina semlor lite mer hälsosamma. Inspireras av våra tips!
En liten semla är perfekt för dig som vill njuta av en klassisk semla utan att få för mycket av det goda.
Det är grädden och mandelmassan som gör semlan! Om du inte vill dra ner på mängden gör då det goda lite nyttigare. Använd mellangrädde och gör egen mandelmassa med lite mindre socker än vad som står i receptet.
Byt ut en fjärdedel av vetemjölet mot fullkornsmjöl i en klassisk semla och bullen får mer fibrer, vitaminer och mineraler. Tillsätt först fullkornsmjölet och sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen smidig och spara lite av mjölet till utbakningen.
Här är en variant på semla som innehåller cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap. Både raw och vegansk, dessutom!