Lasagne med aubergine och ricotta

207
2 Klimatsmart
Lasagne med aubergine och ricotta

Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Lasagne med aubergine och ricotta

Ingredienser

4 portioner
2
auberginer
-
salt
2
paprikor
1 msk
olivolja
-
svartpeppar
1
rödlök
2
förp finkrossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 tsk
torkad rosmarin
1 msk
rödvinsvinäger
1
förp färska lasagneplattor (à 200 g)
250 g
ricottaost

Tomatsallad

1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
silverlök
4
tomater
1/2
kruka basilika
1 msk
olivolja
1 msk
balsamico- eller rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och anpassa tiden i ugnen till angivelserna på förpackningen.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) samt ev mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

207

Kommentarer

Anders

2021-01-15

Gott men såsen räckte inte för att täcka övre lagret lasagneplattor så de blev hårda o knapriga i hörnen Skriv i receptet att man ska täcka med sås. //Anders i Unnerstad (nybörjare....)

Alexandra

2016-09-14

Supergott! Bytte ut paprika mot zucchini, rapsolja i stället för olivolja, vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger och slängde på lite mer ost på toppen (man tager vad man haver)

Näringsvärde per portion

Energi 1670 KJ / 400 kCal
Fett 15 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 39.7 g
Protein 19.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept