Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
39 2016
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och anpassa tiden i ugnen till angivelserna på förpackningen.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) samt ev mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anders
2021-01-15Gott men såsen räckte inte för att täcka övre lagret lasagneplattor så de blev hårda o knapriga i hörnen Skriv i receptet att man ska täcka med sås. //Anders i Unnerstad (nybörjare....)
Alexandra
2016-09-14Supergott! Bytte ut paprika mot zucchini, rapsolja i stället för olivolja, vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger och slängde på lite mer ost på toppen (man tager vad man haver)