Lasagne med aubergine och ricotta

209
2
Lasagne med aubergine och ricotta

Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Lasagne med aubergine och ricotta

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
salt
2 paprikor
1 msk olivolja
svartpeppar
1 rödlök
2 förp finkrossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 tsk torkad rosmarin
1 msk rödvinsvinäger
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
250 g ricottaost

Tomatsallad

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 silverlök
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamico- eller rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och anpassa tiden i ugnen till angivelserna på förpackningen.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) samt ev mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

209

Kommentarer

Anders

2021-01-15

Gott men såsen räckte inte för att täcka övre lagret lasagneplattor så de blev hårda o knapriga i hörnen Skriv i receptet att man ska täcka med sås. //Anders i Unnerstad (nybörjare....)

Alexandra

2016-09-14

Supergott! Bytte ut paprika mot zucchini, rapsolja i stället för olivolja, vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger och slängde på lite mer ost på toppen (man tager vad man haver)

Näringsvärde per portion

Energi 1670 KJ / 400 kCal
Fett 15 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 39.7 g
Protein 19.3 g
Läs mer om näringsvärden