Lasagne med aubergine och ricotta

Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Ingredienser
Tomatsallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och anpassa tiden i ugnen till angivelserna på förpackningen.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) samt ev mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men såsen räckte inte för att täcka övre lagret lasagneplattor så de blev hårda o knapriga i hörnen Skriv i receptet att man ska täcka med sås. //Anders i Unnerstad (nybörjare....)
Anders
2021-01-15Supergott! Bytte ut paprika mot zucchini, rapsolja i stället för olivolja, vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger och slängde på lite mer ost på toppen (man tager vad man haver)
Alexandra
2016-09-14