Lasagne med aubergine och ricotta
Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
salt
2 paprikor
1 msk olivolja
svartpeppar
1 rödlök
2 förp finkrossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 tsk torkad rosmarin
1 msk rödvinsvinäger
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
250 g ricottaost
Tomatsallad
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 silverlök
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamico- eller rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1670 KJ / 400 kCal
Fett15 g
Salt0.85 g
Kolhydrater39.7 g
Protein19.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men såsen räckte inte för att täcka övre lagret lasagneplattor så de blev hårda o knapriga i hörnen Skriv i receptet att man ska täcka med sås. //Anders i Unnerstad (nybörjare....)
Anders
2021-01-15Supergott! Bytte ut paprika mot zucchini, rapsolja i stället för olivolja, vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger och slängde på lite mer ost på toppen (man tager vad man haver)
Alexandra
2016-09-14