Lasagne med aubergine och ricotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lasagne med aubergine och ricotta

Lasagne är svårslaget – inte minst om man vill få till några matlådor! Här är en grön variant med len ricotta och ugnsgrillad aubergine, som serveras med en god bön- och tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lasagne: Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar.
  3. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Blanda dem, paprikabitarna och olivoljan i en bunke. Krydda med peppar. Lägg alltsammans på en plåt och ställ in i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna börjar få färg. Ta ut grönsakerna och sänk ugnstemperaturen till 225°C.
  4. Skala och skiva löken. Koka upp tomaterna, löken och rosmarinen i en kastrull. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
  5. Lägg lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna, grönsakerna och såsen i formen. Klicka på ricottan. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills lasagneplattorna är tillagade och ricottan är gyllenbrun.
  6. Tomatsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala löken, skiva den och tomaterna tunt.  Strimla basilikan. Blanda samtliga ingredienser till tomatsalladen och smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera lasagnen med tomatsalladen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och anpassa tiden i ugnen till angivelserna på förpackningen.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) samt ev mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • salt
  • 2 paprikor
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 förp finkrossade tomater med vitlök (à 390 g)
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 250 g ricottaost
Tomatsallad
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 silverlök
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamico- eller rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1670 kJ / 400 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept