Gör en lyxig drink utan alkohol

Vill du dricka alkoholfritt? Tänk bortom det där glaset med lemonad och blanda i stället till en lyxig cocktail som sätter smaklökarna i gung. Så här gör du!
Tips! Se alla våra drinkrecept utan alkohol.

Så gör du en lyxig, alkoholfri drink

Med dessa tips blir du en mästare på att blanda lyxiga alkoholfria drinkar där smakerna får stå i fokus. Längre ner hittar du drinkrecept! 

 1. 1. Massor av is

  Att ha för lite is – det är den största missen hemmabartendern gör. Skaka med is, servera på is! Det behövs ungefär ett istråg, alltså cirka 20 mindre isbitar, per drink.

 2. 2. Pressa citrus

  Pressad lime, citron eller apelsin är en bra bas om du vill skapa en god, alkoholfri drink. Använd gärna ekologisk citrusfrukt. En alternativ syra i drinken är shrub eller kombucha.

 3. 3. Gör en sockerlag

  En perfekt ingrediens i den alkoholfria drinken är sockerlag, se recept. Tips! Vattnet i receptet kan du byta ut mot valfri fruktjuice. Om du exempelvis byter ut mot granatäppeljuice så får du grenadin.

 4. 4. Använd örter

  Lyft den alkoholfria drinken med örter. Basilika funkar bra med jordgubbar, koriander med morot. Andra fräscha örter som gör sig utmärkta i drinken är mynta och citronmeliss.

 5. 5. Värm ingredienserna

  Sugen på en fruktig drink? Genom att värma frukten får den en helt annan karaktär. Smaken blir sötare och mer syltig. Om du vill få fram en rökig smak kan du grilla frukten innan du mixar ner den i drinken. Testa exempelvis att grilla äpplen, persikor eller ananas.

 6. 6. Salta drinken

  Det är vanligt att tillsätta lite salt i söta desserter. Samma sak kan du göra i den söta drinken. Saltet plockar upp smakerna och gör att drinken känns mer komplex.

 7. 7. Ut och plocka blommor

  Hägg, syrén, fläder – det finns många blommor du kan använda i din alkoholfria drink. Låt gärna blommorna dra och ge smak i en sockerlag.

 8. 8. Byt ut sockret till sirap

  Du kan byta ut sockret mot exempelvis honung eller agavesirap, som har en högre sötningsgrad vilket gör att du kan använda en mindre mängd. Vissa frukter, som ett moget päron, tillför också mycket sötma.

Recept på lyxiga alkoholfria drinkar 

Med dessa recept kan du dricka fantastiskt gott samtidigt som du värnar om din hälsa.

 • Grapefrukt-mocktail

  Drinktips med citrus

  Betyg 5 av 5.
  17 personer har röstat
  Receptet har 2 kommentarer.

  Fyll glasen med en festlig alkoholfri drink! En mocktail med smak av citrus från grapefrukt och lime och med örtiga toner från rosmarin-salt som vackert pryder kanten av glaset.

  Grapefrukt-mocktail
 • Minty ginger

  Drinktips med ört

  Betyg 3.5 av 5.
  25 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Minty ginger är ett drinkrecept på en oslagbar alkoholfri drink gjord av syrlig lime, söt sirap, ingefära, mynta, is och mineralvatten. Servera gärna som bål. Läskande och lyxig!

  Minty ginger
 • Agua fresca

  Drinktips med frukt som kan grillas

  Betyg 3.7 av 5.
  7 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Agua Fresca är en populär fruktdryck i bland annat Mexiko. Svalkande till salta tilltugg eller god att dricka som den är. I Agua Frescan får ananas och melon sällskap av limeskivor och mynta. Sött och fräscht i ett!

  Agua fresca
 • Watermelon spicy margarita

  Drinktips med salt

  Betyg 3.7 av 5.
  7 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Lite kryddig och väldigt läskande är denna alkoholfria och somriga drink. Mixa vattenmelon med apelsin- och limesaft samt lite jalapeño. Fukta kanten på glasen och doppa dem sedan i salt. Häll i den vackert röda drinken och garnera med lime och mer jalapeño.

  Watermelon spicy margarita
 • Fläderlemonad

  Drinktips med blommor

  Betyg 3.1 av 5.
  36 personer har röstat
  Receptet har 2 kommentarer.

  Blanda en frisk lemonad med flädersaft och färskpressad citronjuice. Några krossade eller lätt mortlade myntablad ger en mintig touch till den här alkoholfria drinken. Blanda direkt i glas, eller om du ska bjuda många så blanda i en kanna.

  Fläderlemonad
 • Orange lady

  Drinktips med sirap

  Betyg 3.3 av 5.
  33 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Ett fruktigt alkoholfritt drinkrecept på Orange lady som du enkelt blandar ihop med lime, sirap, krossad is, apelsinjuice, mynta och mineralvatten. Drinken är söt och god och svalkar perfekt varma dagar.

  Orange lady

Artiklar (1544)

Trendigt och hälsosamt

Alkoholfria drycker

Du som vill skåla i alkoholfritt – se våra goda och nyttiga alkoholfria drycker.

So fresh!

Färska örter

Här listar vi de vanligaste färska örterna, hur de smakar och hur du använder dem i matlagningen.

Tjusigt skare va!

Dekorera drinken

Tips för hur du dekorerar fredagsdrinken hemma för att den ska kännas extra lyxig.

Drinkinspiration

Sommardrinkar 2024

Alkoholfri GT, Sangria eller isglassdrink med gurka. Här är årets sommardrinkar 2024!