Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med fetaost och tomatsallad

Lyxa till vardagen genom att tillaga denna utsökta fiskrätt! Laxen fylls med fetaost och lite basilika och steks i ugn, vilket gör den härligt läcker och smakrik. Servera med sötsyrlig tomatsallad, kokt potatis och balsamsirap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
  5. Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 553 kCal