Lax med fetaost och tomatsallad
Lyxa till vardagen genom att tillaga denna utsökta fiskrätt! Laxen fylls med fetaost och lite basilika och steks i ugn, vilket gör den härligt läcker och smakrik. Servera med sötsyrlig tomatsallad, kokt potatis och balsamsirap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 600 g lax
salt
peppar
75 g fetaost
1 kruka basilika
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 rödlök
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2738 KJ / 653 kCal
Fett29 g
Salt1.6 g
Kolhydrater54 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott!
Rosita
2014-04-02