Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Denna rätt kommer att explodera i din mun! Vi låter ingredienslistan tala för sig själv; bönor, aprikoser, dijonsenap, persilja, sambal och bellaverde. Det kanske tycks vara för många smaker, men vi lovar dig att väl på din tallrik så kommer de gifta sig utmärkt!
Härliga kycklingfiléerna som tillagas i ugn och som får sällskap av en syrlig gurksallad till servering. Här är det teriyakisås och sesamfrö som står för smakerna och receptet får genast en touch av Asien. Gurksalladen får hetta av chilin och det syrliga från limesaft som ringlas över.
Att utöka sin repertoar av fiskrätter är aldrig fel! Det här är ett enkelt och läckert recept på torsk i ugn med kokt potatis till. En härlig röra av fräst paprika, tomat, vitlök och yoghurt ger mycket smak till den milda torsken. En nypa cayennepeppar ger röran lite riv. Alltsammans serveras med en krispig machesallad.
Vidga dina soppvyer och prova en mustig marockansk soppa, sprängfylld av antioxidanter och vitaminer. En kryddig harira som rundas av med en klick yoghurt och varma pitabröd.
Våga krydda upp maten! Här gör vi det enkelt för er, då sweet chili och chunky salsa åker ner i en sås ihop med paprika och aprikoser. En oväntad bra kombination ihop med kyckling och couscous.
Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och får sin smak av bland annat passerade tomater och vitlök. Toppa rätten med ruccola, salladsärtor och solrosfrön och måltiden är komplett.
En grön sås, eller salsa verde som den kallas går att göra på många sätt, men färska örter är alltid huvudingrediensen. Här mixas salladsblad med basilika, persilja, kapris och vitlök till en riktig smakexplosion. Blanda den med kokta morötter och potatis och servera som tillbehör till ugnsbakad lax.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!