Låt oss presentera

ICAs dietist

Hur äter man nyttigt och billigt? Vad är ett smart mellanmål? Och vilka är de största sockerfällorna? ICAs dietist har svaren och ger tips och råd till dig som vill äta mer nyttigt och hälsosamt.
Tips! Planera vardagen med vår nyttiga veckomeny.

Expert på matens betydelse för hälsan

Svenska folket mår allt sämre, både fysiskt och psykiskt. Över hälften av befolkningen är överviktig eller fet, vilket är bekymmersamt med tanke på kopplingen till hjärt-kärlsjukdom, cancer, diabetes typ 2 och många andra folksjukdomar.

Som matföretag har vi på ICA ett ansvar. Det ansvaret vill vi också ta. Därför har vi ICAs dietister som är experter på matens betydelse för hälsan. ICAs dietister lutar sig mot aktuell evidens, WHO:s riktlinjer samt de Nordiska Näringsrekommendationerna (sida på Livsmedelsverket.se).

För dig som vill ha tips och råd för att äta nyttigare

”Men hallå? Ni på ICA säljer ju chips och godis, ofta vid kassan! Vad är det här för dubbelmoral?” Den invändningen har många, och det kan vi förstå. Men så här tänker vi: Valet är ditt och bara ditt. Vill du äta rött kött och godis varje dag, så kan du äta rött kött och godis varje dag. ICAs dietister är varken poliser eller föräldrar. Men om du vill ha tips och råd för att äta lite nyttigare, då finns våra dietister här för att guida dig i hälsodjungeln.

ICAs dietist, Paula Frösell

ICAs dietist

Låt oss presentera Paula Frösell, en expert på matens betydelse för hälsan. Hon är legitiemrad dietist, vilket innebär att hon har en akademisk examen och att hennes yrkesutövande är godkänt av Socialstyrelsen. Henne kan du exemeplvis möta här på ica.se, i ICAs sociala kanaler eller i Buffé. Med lite tur kan du också stöta på henne i din lokala ICA-butik där hon guidar till nyttigare val i vardagen.

Namn:
Paula Frösell
Gör:
Är legitiemrad dietist och arbetar som dietist på ICA
Last:
Kiwi och chokladdesserter
Favoriträtt:
Är svag för asiatiska smaker som ingefära, lime och koriander
Lägger aldrig på tallriken:
Blodpudding
Motto:
Balans - äter du övervägande hälsosamt så finns utrymme för guldkant lite då och då

Artiklar (1437)

Ät som en viking

Ät som en viking

Nordisk mat är riktigt nyttig. Lär dig om vingingakosten och hur den påverkar hälsan.

Håll koll på vätskebalansen

Så mycket vatten ska du dricka

Under 80-talet blev det populärt att ständigt ha en vattenflaska inom armlängds avstånd. Men är det bra att dricka massor av vatten? Eller kan det bli för mycket av livets källa?

Sant eller falskt?

Myter om mat

Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.