Kyckling med syrlig gurksallad
Härliga kycklingfiléerna som tillagas i ugn och som får sällskap av en syrlig gurksallad till servering. Här är det teriyakisås och sesamfrö som står för smakerna och receptet får genast en touch av Asien. Gurksalladen får hetta av chilin och det syrliga från limesaft som ringlas över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
salt
peppar
1 dl teriyakisås
3 msk sesamfrön
Ris
4 port ris (gärna fullkorn)
Sallad
1 gurka
1/2 ask salladsärtor (à 150 g)
1 röd spansk peppar
1 lime
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer